Slavnosti lákají nejen obyvatele všech generací Obrnic a sousedního Chanova a Českých Zlatníků, stále častěji je vyhledávají i lidé z Mostu a dalších měst a obcí z blízkého i vzdálenějšího okolí.

Do příprav Obrnických slavností, jakož i do dalších společenských akcí organizovaných obcí, se aktivně zapojují dospělí, děti i seniory z řad veřejnosti. Důležitá je také spolupráce s místními spolky, sdruženími a neziskovými organizacemi. „Bez jejich pomoci bychom se při pořádání akcí už neobešli," sdělila obrnická starostka Drahomíra Miklošová.

Vstup je zdarma.

Oslavy, jež připomenou i 733. výročí první zmínky o obci, zahájí ve 13 hodin v areálu starého fotbalového hřiště pěvecké a taneční vystoupení místních dětí. Starostka pak o dvě hodiny později slavnosti oficiálně zahájí přivítáním návštěvníků.

Bohatý kulturní program nabídne koncert písničkáře Miroslava Palečka, show baviče a zpěváka Milana Pitkina či vystoupení imitátora a baviče Zdeňka Izera. Závěr slavností zpříjemní melodie z muzikálu Mamma Mia. Moderátorem sobotního odpoledne bude Radel Jirgl. Chybět pochopitelně nemůže ani chutné občerstvení.

Na své si ale přijdou i nejmenší návštěvníci. Pro děti pořadatelé připravili řadu atrakcí, například nafukovací skluzavku, skákací hrad, malování na obličej, vláček, řetízkový kolotoč či paintballovou střelnici. Těšit se mohou také na vystoupení na chůdách či dětskou skupinu Happy Kids.

Obrnice V obci žije necelých 2 500 obyvatel, dle takzvané Gabalovy studie tvoří téměř 40 procent z nich muži, ženy a děti romského etnika. Soužití Čechů s Romy bylo donedávna velkým problémem Obrnic. To se ale podařilo v poměrně krátkém čase změnit s pomocí dotací od EU. Za integraci Romů do většinové společnosti obec získala předloni ocenění Rady Evropy.