V omezeném provozu jsou stále střediska Zadní Telnice na Ústecku a Klíny na Mostecku. "V noci na dnešek napadl slabý poprašek, snad se předpovědi ještě vyplní a připadne další přírodní sníh," řekl Jindřich Holinger z Telnice. Dodal, že jde v pořadí o třetí zimu, kdy počasí provozovatelům areálů v Ústeckém kraji nepřeje. Na Telnici je v provozu polovina sjezdovek, leží na nich 20 až 40 centimetrů technického sněhu.

Klíny mají v provozu dva kilometry sjezdovek, na nichž je také do 40 centimetrů sněhu. Lyžaři si mohou denně zalyžovat i večer. Mimo provoz ale zůstává snowpark. Obleva podle správců poznamenala i běžecké tratě. "Na běžeckých tratích leží zbytky starého sněhu a poprašek nového. Nejsou sjízdné," doplňují provozovatelé.

Už od konce minulého týdne je kvůli nedostatku sněhu uzavřený areál v Horním Podluží na Děčínsku. Ve středu k němu přibyl i Bouřňák na Teplicku. Podle provozovatelů krušnohorského střediska poznamenal kvalitu sněhové pokrývky déšť. Na Teplicku jsou přitom tento týden jarní prázdniny a správci se snažili udržet provoz právě kvůli nim.
Provoz musel kvůli nedostatku sněhu přerušit i areál Alšovka u Klášterce nad Ohří. Provozovatelé se snaží zasněžit alespoň jednu sjezdovku a připravit ji na víkend. Mimo provoz je i areál v Českém Jiřetíně na Mostecku, který jindy nabízí lyžování na čtyřech sjezdovkách.