"Dnes tu byla vánice a lidí není mnoho," řekl v neděli ČTK Jindřich Holinger z lyžařského areálu Telnice. V sobotu byla podle něj návštěvnost průměrná. Na návštěvnosti ve středisku se podle Holingera vždy projeví počasí dole pod horami. "Když v Ústí nad Labem prší, na lyže lidé nepřijedou," poznamenal. Lyžování bez front nabízelo o víkendu i Sportovní centrum Bouřňák, ani tam nebylo podle provozovatelů nijak nacpáno.

Slušnou návštěvnost zažil o víkendu Sportareál Klíny. "V sobotu jsme zažili oblevu, dnes ji vystřídala chumelenice, lyžaře to ale neodradilo," řekl ČTK za provozovatele střediska Josef Dlouhý. Sjezdovky jsou podle něj upravené a pro běžkaře denně upravují běžecké tratě. "Měli jsme tu i extrémní 12hodinový noční běžecký závod, kterého se zúčastnilo 65 lidí," dodal Dlouhý. Lyžařů, kteří vyrážejí do stop za tmy vybaveni lampou - tzv. čelovkou, podle něj přibývá. "Stává se z toho móda," poznamenal.

Přestože obleva v minulém týdnu množství sněhu v Krušných a Lužických horách poznamenala, na svazích leží stále od 40 centimetrů na Jedlové až po skoro metr na Bouřňáku nebo v Telnici. Přes noc mrzne a rolby zvládají udržet tratě ve velmi dobrém stavu. Pokud nepřijde nějaká výrazná obleva, počítají provozovatelé, že střediska zůstanou v provozu do konce března.