Plánovaná cyklostezka z Prunéřova přes Málkov do Černovic by mohla pokračovat dál do Droužkovic a Března. Obce se připojily do vznikajícího spolku, který v příštím roce na projekt požádá o dotaci z evropských fondů. ČTK to řekl starosta Kadaně Jiří Kulhánek (ODS). Původní projekt cyklostezky do Černovic počítal s částkou 43 milionů korun.

"Počet zapojených obcí jsme rozšířili ještě o další dvě obce, Droužkovice a Březno. Tyto obce si ve spolupráci se Severočeskými doly projektovaly vlastní cyklostezku, která na tu plánovanou navazovala. Se Severočeskými doly jsme na projektu cyklostezky spolupracovali i my, takže i na jejich popud jsme se spojili i se starosty těchto obcí. Cyklostezka se tak zokruhuje okolo šachty a z Března už je lepší propojení i na Most a Žatec," uvedl starosta. Projekt by tak podle něj mohl mít i větší šanci na získání dotace.

Celkem by tak nová cyklostezka měla propojit sedm obcí - Prunéřov, Místo, Málkov, Spořice, Černovice, Droužkovice a Březno. Dosud se mezi nimi musí cyklisté přepravovat po silnici I/13, což je hlavní tah mezi Karlovými Vary a Ústím nad Labem. Projekt by tak mohl uspět i jako alternativa dopravy do zaměstnání. Nový úsek cyklostezky by navázal na dosavadní cyklotrasy, kterých je v Kadani asi 15 kilometrů.