Výluka tramvají linky č. 4 na úseku Litvínov, Citadela – Chemopetrol bude probíhat po tři víkendové dny: v sobotu 10. října, v neděli 11. října a následující sobotu 17. října od 9.10 hodin do 12.55 hodin. Tramvaje budou jezdit po trase Chemopetrol – Most, Interspar. Linky číslo 2 a 3 budou jezdit po své trase podle platného jízdního řádu.

Po dobu výluky bude tramvajový provoz nahrazen náhradními autobusy, ty budou jezdit podle tramvajového jízdního řádu.

Trasa náhradní dopravy

Linka č. 4 pojede z Litvínova, Citadela z otočky ulicí PKH k hodinám, dále ulicí S. K. Neumana do zastávky náhradní dopravy Zimní stadion, dále do stanice Technické služby, Litvínov, poliklinika, zastávky náhradní dopravy, po panelech do stanice Litvínov, obchodní dům, u DP Litvínov vyjede z tramvajového pásu a jede do stanice Litvínov, nádraží, kde staví směr Most na zastávce linky číslo 13, směr Citadela na zastávce náhradní dopravy a dále Litvínov, Báňské stavby, zastávka náhradní dopravy a podél kolejí na Chemopetrol. Zpět pojede po stejné trase.

Přestup cestujících bude prováděn u chemičky u otočky tramvají.

Autobusy zajišťující náhradní dopravu budou označeny linkou č. 4 a cedulí Náhradní autobusová doprava.

Omezení na silnici

Další omezení dopravy bude v sobotu 10. října dopoledne na silnici III/2552) mezi Mostem a Obrnicemi. Pod chánovským sídlištěm se bude pokládat živičný povrch vozovky. "Protože komunikace není natolik široká, aby v době oprav umožnila průjezd autobusů, budou mimo provoz autobusové zastávky Chanov-otočka a Chanov-čisticí stanice," oznámila radnice na svém webu.

Objízdná trasa pro MHD byla navržena z Mostu do Obrnic a zpět po silnici I/13. "Osobním vozům bude průjezd umožněn, i tak žádáme řidiče, aby místem projížděli se zvýšenou pozorností," uvedl úřad.

Doba uzavírky byla zhotovitelem stanovena jako nezbytně nutná na provedení všech prací. Minimální doba uzavření je od 8 do 12 hodin v sobotu 10. října.