„Pořízení Autodromu Most pro nás znamená přirozené doplnění a rozšíření našich stávajících aktivit v oblasti dodávek technologií, produktů a služeb. V minulosti jsme dokonce uvažovali o stavbě zcela nového okruhu, takzvaně na zelené louce," sděluje Jan Černý, PR a Media manager Autodrom Most.
Pak ovšem přišel zlom. Ve chvíli, kdy se objevila možnost nákupu mosteckého okruhu, měla společnost o jeho koupi jasno.

Nový majitel má mnoho plánů. Hlavní je modernizace zázemí. Výsledkem by mělo být vylepšení a rozšíření služeb. „Rozhodně se nestane, aby se dráha i polygon uzavřely veřejnosti. Naopak. Autodrom Most se chce stát místem pro zábavu a aktivní trávení volného času celých rodin," vysvětluje Černý. Zatímco v letošní sezóně klesl počet velkých závodních víkendů na pouhé 3, v budoucnu by jich mělo být minimálně pět.

„Naším cílem je přivést do Mostu zejména divácky atraktivní závodění s početným a konkurenčním startovním polem. Nebráníme se ani možnosti uspořádat nějaký zcela vlastní seriál, například na bázi v Čechách kdysi tolik oblíbeného pohárového závodění," říká Černý. Největší motoristickou událostí by měly i nadále zůstat v posledních letech divácky velmi úspěšné závody tahačů. Kvůli podívané na několikatunové kolosy se tradičně poslední víkend v srpnu sjíždějí do Mostu fanoušci z celé Evropy. Vedle motoristických aktivit by se nově měly pořádat kulturní akce pod širým nebem.

Včera se lidem nově otevřel areál s atrakcemi. Vstupné do areálu je od 50 korun. Rodiny mohou vyzkoušet dopravní hřiště, čtyřkolky nebo motokáry. Milovníci adrenalinu se mohou svézt v driftovacím speciálu BMW M3. Drift je v podstatě jízda řízeným smykem za doprovodu hlasitého zvuku motoru, pneumatik a hustého kouře. Otevírací doba je každý víkend od 9.00 do 18.00 a v pondělí až pátek od 15.00 do 18.00. 

Markéta Prosová