Nová tramvaj EVO I bude jezdit na linkách mezi Mostem a Litvínovem. Cestující si ji vyzkoušejí již v prvním zářijovém týdnu. Oznámil to Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova. Tramvaj bude oficiálně představena na Dnu otevřených dveří v sobotu 10. září, kdy se koná Mostecká slavnost.

Vozidlo je dlouhé přes patnáct metrů. Má třicet míst k sezení a osmdesát k stání. Je nadstandardně vybaveno klimatizací a má i kamerový systém pro sledování situace ve vozidle. Úplnou novinkou je možnost připojení na internet, protože tramvaj bude pokryta Wi-Fi signálem.

Nová tramvaj.Zdroj: DPmML

Foto: DPmML

S rozšířeným vozovým parkem se seznámili také zástupci města Litvínov, které je jedním ze dvou akcionářů dopravního podniku. Starostka Kamila Bláhová (ANO), místostarostka Erika Sedláčková (KSČM) a radní Roman Ziegler (ANO) si prohlédli v hale i tramvaj EVO I, kterou pracovníci společnosti připravují do provozu. Starostka si vyzkoušela sedadlo řidiče tramvaje i typický tramvajový zvonek.

Moderní tramvaj dorazila do Mostu v polovině července. „Od té doby byla přelakovaná do podnikových barev a nyní je do vozidla doplňován odbavovací systém, radiostanice, povelový přijímač pro nevidomé a další výbava tak, aby byla stejná jako v ostatních provozovaných vozidlech," sdělil ředitel podniku Daniel Dunovský.

Pokračuje také modernizace tramvaje T3 na typ Vario, kterou dopravní podnik realizuje svými vlastními zaměstnanci. Podnik nedávno nakoupil i nové autobusy SOR NB 12.