V hospodě nadával personálu, chtěl jít do cizího bytu
Hamerští policisté zasahovali v obci Horní Jiřetín, kde jeden host již v značně podroušeném stavu se neslušně dožadoval dalšího alkoholu. Personál mu však již nalít nechtěl a muž vstoupil přes odpor zaměstnanců do kuchyně a následně na soukromý pozemek. Dostal se do přilehlého domu, kde se snažil o vstup do jednoho z bytů. Lomcoval dveřmi a nakonec spadl ze schodů dolů a utržil bouli na čele. To už na místě byla hlídka policie. Muž odmítl lékařské ošetření a chtěl zpět do restaurace. Neuposlechl výzvy policistů, aby upustil od protiprávního jednání. Policisté proti němu použili donucovací prostředky. Muž skončil na policii v Hamru a po vyšetření v nemocnici noc strávil v policejní cele. Po vystřízlivění si převzal záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu výtržnictví a porušování domovní svobody. S ohledem na stav nebyl schopen ani na několik pokusů absolvovat dechovou zkoušku na alkohol. Policistům uvedl, že si na své počínání nevzpomíná.

U restaurace odcizil židle, prý nemá doma na čem sedět
Policisté obvodního oddělení v Mostě sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže 25letému muži z Mostu. Ten tento týden v nočních hodinách měl odcizit ze dvora restaurace plastové židle, které tam spatřil. Dvůr byl otevřený a tak podnikavý Mostečan popadl čtyři plastové židle, se kterými šel Mostem směrem do svého bydliště. Měl smůlu, krátce po krádeži narazil na auto městské policie, jehož osádku zajímalo, kde k židlím přišel. Muž přiznal krádež a skončil na policejním oddělení. Lup v hodnotě 8 000 korun byl zajištěn a vrácen zpět poškozené firmě. Podezřelý již v minulosti kradl a byl za to odsouzen.

Lapka okradl muže při odemykání dveří
Rychle si počínal neznámý zloděj, který okradl poblíž centra města Mostu jednoho staršího Mostečana. Ten kolem 21. hodiny odemykal vchodové dveře u domu, kde bydlí. Náhle ucítil, jak mu někdo škubl taškou, kterou měl na svém rameni. Když se otočil, uviděl neznámého muže, který začal okamžitě utíkat. Poškozený ho pronásledoval, ale zloděj byl zřejmě mladší a rychlejší. Následně muž zjistil, že mu z tašky zmizela peněženka s hotovostí, doklady a platební kartou. Případ krádeže na osobě nyní vyšetřuje mostecká policie.

Další muž byl okraden též při vstupu do domu
Obdobný případ krádeže na osobě šetří mostečtí policisté. Na policii se obrátil jiný starší Mostečan, kterého při vstupu do domu okradl neznámý poberta. Muž při vstupování do vchodu ucítil, jak do něj někdo strčil a poté uviděl prchajícího muže. Ten mu rozřízl zadní kapsu kalhot a z ní odcizil peněženku s hotovostí, doklady a platební kartou. Ke zranění okradeného nedošlo.

Neznámé ženy pozvaly seniora domů a tam ho okradly
O tom, že se nevyplácí navštěvovat cizí ženy, již ví jeden muž z Mostu. Senior potkal na ulici v Mostě dvě neznámé ženy, které ho oslovily a nabídly mu společnost. Pak zašli všichni do obchodu, kde muž nakoupil pití a další věci. Následně všichni tři odešli do bytu jedné z žen, kde se bavili a popíjeli. Muž z bytu odešel domů a ráno zjistil, že mu na krku chybí dva řetízky s přívěsky ze zlatého kovu. Případem krádeže na osobě se teď zabývají mostečtí policisté. Poškozený vyčíslil škodu na částku 9 000 korun.

Zdroj: Ludmila Světláková, mluvčí Policie ČR Most, 29. října