První hříšník se zdál podezřelý obyvatelům domu v ulici U Stadionu v Mostě. Obrátili se proto na strážníky a muže podrobně popsali. Hlídce pak netrvalo dlouho a muže našli.

Jelikož pětatřicetiletý muž do té doby nic nespáchal, nebyl ani opilý, strážníci pouze chtěli, aby jim ukázal doklady. Jenže tomu se muž začal agresivně bránit, doklady ukázat nechtěl.

V poutech tedy skončil na služebně policie, kde se ukázalo, že je muž v celostátním pátrání a byl na něj vydán příkaz k zatčení.

Nechtěla odejít

Hlídku strážníků nechtěla poslechnout ani žena v Chanově. Ta stála u novinového stánku a nechtěla odejít. „Příslušníci na místě zajistili podnapilou ženu, která odmítala komunikovat i přes opakovanou zákonnou výzvu, aby prokázala svou totožnost. Poněvadž žena neuposlechla, začala klást aktivní odpor, byla v poutech předvedena na oddělení Policie České republiky," uvedla tisková mluvčí mosteckých městských strážníků Ilona Kozlová.

Žena si nakonec za nespolupráci s hlídkou vysloužila tisícikorunovou pokutu. S jejím uložením ale nesouhlasila, a tak případ bude muset dořešit přestupková komise městského úřadu.

Pokutu v maximální výši za neuposlechnutí výzvy dostal také agresivní dvaačtyřicetiletý muž z Mostu. Ten přišel k bytu své bývalé přítelkyně a chtěl se dostat dovnitř. Žena mu však otevřít odmítla, a tak začal silou kopat do jejích dveří.

Strážníci muže vyzvali, aby kopání a agresivního chování nechal. Ten však jakoby je neslyšel. V poutech tedy putoval na policii.