Sport areál Klíny každoročně přichystá pro své návštěvníky na zimní sezonu několik překvapení. Letos na ně čeká pojízdný koberec do areálku lyžařské školy, druhou pokladnu pro prodej skipasů, novou rolbu s navijákem, rozšíření dojezdu sjezdovky Centrální, novou propojku sjezdovky Centrální a Pařezovky pro lepší příjezd na Slalomák a zrekonstruovaný penzion a restauraci Stará škola.

Děti se svezou zadarmo

Také město Meziboří a provozovatel sjezdovky TJ Baník připravili pro milovníky zimních sportů několik novinek. „Rozhodli jsme se narychlo vybudovat novou přípojku elektrické energie, aby bylo možné používat dvě sněžná děla. Vyšla nás na necelých 195 tisíc korun," popisuje starosta města Petr Červenka.

Nově budou mít děti do 115 centimetrů jízdné zdarma a ve středu bude provozní doba pro veřejnost prodloužena. Zalyžovat si budete moci již od 10 hodin do 14 hodin a pak od 15 do 20 hodin.

„Máme také novou rolbu, strhli jsme hrboly a srovnali svah," vypočítává správkyně sjezdovky Jana Panochová.

Na návštěvníky lyžařského areálu v Českém Jiřetíně žádné velké změny nečekají. „Prostředky vkládáme především do běžné údržby, snažili jsme se připravit barevnější a přehlednější značení vleků," popisuje Miroslav Štýbr z lyžařského areálu.

Letos poprvé si budou moci lyžaři a snowboardisté vychutnat večerní lyžování na sjezdovce v Brandově. „Jsme připraveni, jen musí být hodně sněhu, bohužel nemáme zasněžování," říká provozovatel vleku Jaroslav Sýkora.

Vlek se snad letos rozjede

Stejně tak jsou na přírodní sníh odkázaní v Hoře Svaté Kateřiny. „Minulý rok jsme vlek vůbec nespustil, nevyplatilo se to," vysvětluje provozovatel Areálu U vleku Helmut Schmieder.

Pokud budou během letošní zimní sezony podmínky alespoň trochu příznivé, chce vedení města klást důraz na provozování vleku.