"Chanov v současné době žádné problémy negeneruje. Je tam koncentrace občanů, kteří ne všichni dodržují pravidla, ne všichni řádně platí nájem a podobně. Jenže podobné občany máme i ve zbytku města. A nemusí to být jen romské etnikum. Je to velký problém, protože v současné době občané velmi rychle chudnou a je tu fenomén neplacení nájemného, neplacení za služby, ze elektrickou energii," podotkl Vozka.

Podle Nebesáře se situace v Chanově za poslední roky příliš nezměnila. I podle něj se problémy, které dřív veřejnost znala právě jen odtud, v posledních letech rozšiřují do dalších míst. "Dřív byl Chanov jedinou sociálně vyloučenou lokalitou. Jiné lokality nebyly tak známé. Pak přišla Matiční a další a další. Řekl bych, že ty Chanov trochu zastínily," míní.

Chanov má podle Nebesáře daleko horší pověst, než jaký ve skutečnosti je. "Největší problém je tu určitě nezaměstnanost. Lidé by chtěli pracovat, ale nemůžou sehnat práci," řekl. Odhadl, že nezaměstnaných je tu asi 85 procent lidí ze zhruba 1000 obyvatel.

"Pro zdejší nezaměstnané už deset let pořádáme vzdělávací aktivity. Připravujeme je na vstup na pracovní trh. Za tu dobu jsme pro místní udělali zhruba 30 rekvalifikačních kurzů. Zhruba jednu třetinu absolventů se nám podaří umístit na trh práce," řekl Nebesář. Problém je podle něj v tom, že na Mostecku je obecně obtížné sehnat práci, zaměstnavatelé se navíc mnohdy zdráhají přijmout Romy. To, že je v Chanově vysoká nezaměstnanost, potvrzují i místní Romové. "Práci nemám, Romy tu ani neberou. Práci tu nemá žádný," posteskl si obyvatel Chanova Martin Danihel. Se životem v Chanově není spokojený, nelíbí se mu prý zdejší atmosféra.

Spokojená je naopak mladá obyvatelka sídliště Monika Balogová. Využívá služeb Domu romské kultury, kam si místní mohou přijít třeba jen zahrát stolní tenis, kulečník, využít internet nebo si zacvičit v posilovně. "Chodím tam často, třeba na pinčes. V Chanově se mi líbí, hlavně romská kultura. Myslím, že se to tu zlepšilo, bydlím tu už 20 let. Dávají to tu do pořádku," řekla ČTK Monika Balogová.
Sídliště tvoří panelové domy, z nichž některé jsou zrekonstruované, jiné zchátralé. Zcela zdevastovaný Blok 12, kterému chybí okna i dveře, bude město letos bourat. V části sídliště se naopak v těchto dnech budují nové povrchy vozovek a chodníků.