Autor Václav Prokůpek v něm barvitě líčí, co mělo známého herce a baviče neodmyslitelně spjatého s Ústím přivést k tomu, že se zúčastní prezidentského klání. Údajně nelibost, že dosud na prezidenta kandidují jen samí Pražáci. Nebo to, že ti nahoře si ze sebe neumí dělat legraci. A stačí mu prý na vystoupeních potvrdit kandidaturu a diváci hned pro něj sami začínají sbírat podpisy. Prokůpek v článku několikrát zdůraznil, že tyto informace poskytl Náhlovský a to přímo pro Parlamentní listy.cz.

Jenom legrace

„Co to je za blba? S nikým takovým jsem nemluvil a na toto téma už vůbec ne. Ani toho pisálka neznám,“ rozčiloval se v rozhovoru pro Ústecký deník Náhlovský. Připustil, že o jeho kandidatuře na prezidenta byla řeč ve Všechnopartičce, kde si z toho s Karlem Šípem dělali legrácky.

„Taky tam říkám, že se raději jmenuji císař Josef III. a zavedu u nás staré dobré feudální pořádky. Fakt by mě nenapadlo, že zábavný pořad, navíc točený už před dvěma lety, může posloužit něčemu takovému,“ nechápal.

Navíc ho naštvalo, že ho z Parlamentních listů kontaktovali a ptali se, zda opravdu kandidovat bude. „Já řekl, že je to kravina a tím jsem věc považoval za skončenou. Netušil jsem, že to vydali. To snad mohlo napadnout jen idiota. Rozhodně to dementujte,“ žádal Náhlovský.

Pokladník

Ovšem Parlamentní listy.cz si to ověřovaly až zpětně. To když prasklo, že jejich spolupracovník Prokůpek lhal v jiném případě. Psal o ustavujícím sněmu Evropské romské strany v Ústí, který měl skončit dřív, než začal. Podle Prokůpka proto, že zmizel jejich pokladník i s penězi, které předtím od zájemců o vstup do strany vybral.

Článek se ale ukázal jako vykonstruovaný a Listy a i další média, která jej od nich převzala, se za jeho zveřejnění omluvila.

Parlamentní listy.cz pak rychle zkoumaly věrohodnost dalších Prokůpkových „děl“. A při tom zjistily, že také již vydaný článek o Náhlovském a jeho kandidatuře je výmysl. Tak ho smazaly.

Potvrdil to ředitel Listů Jan Holoubek. „Článek byl smazán chvíli po vydání, kdy jsme si ověřovali, že autor článku, dnes již propuštěný Václav Prokůpek, dezinformoval. V jeho případě jsme naletěli lháři a podvodníkovi,“ uvedl.