„V současné době je přes webové stránky Závody kočárků registrováno na mostecký závod 37 rodin, což představuje 30 závodících maminek, 14 tatínků a 14 rodin v hlavních kategoriích a několik odrážedel a kočárků s panenkami ve vedlejších kategoriích," sdělila v úterý Mosteckému deníku Ilona Radicsová, koordinátorka Mateřského centra Barborka při Krušnohorském centru pro rodinu, které závod organizuje.

Polovina z vybraných registračních poplatků bude věnována na Projekt Šance, který pomáhá dětem ulice.

Záštitu nad závody ve sportovní chůzi s kočárkem převzal primátor Jan Paparega, moderovat ji bude Zdeněk Lukesle.

Akce začne registrací závodících od 14.00 do 14.45 hodin. V případě velkého zájmu může být registrace z kapacitních důvodů ukončena dříve.

Podmínkou účasti v závodu i v dětských kategoriích je přidělené startovní číslo a platba registračního poplatku 50 Kč za rodinu bez ohledu na počet kategorií. Podmínkou účasti v hlavních kategoriích Maminky, Tatínkové, Rodiny je navíc kočárek s dítětem.

Místo závodu.

Závodit se bude na tomto chodníku - červená. Foto: gis.mesto-most.cz / popisky DENÍK

Součástí závodů bude doprovodný program pro rodiny. „V Mostě chceme doprovodným programem upozornit na téma bezpečnosti dětí doma i na silnicích," uvedla Radicsová. Prezentovat se bude Tým silniční bezpečnosti a Městská policie v Mostě, která u parku zajistí i bezpečnost na přechodu pro chodce. Na programu jsou i mini škola první pomoci a zábavné i naučné úkoly pro děti a jejich rodiče. 

Registrace účastníků závodů přes internet je možná až do pátku 8. dubna do 12 hodin.