Jedná se o soutěž ve sportovní chůzi. Akce začne registrací závodících od 14 do 14.45 hodin. Podmínkou účasti v kategoriích Maminky, Tatínkové a Rodiny je kočárek s dítětem. Závodit budou i děti, a to v kategoriích Děti na odrážedlech a Děti s kočárky pro panenky.

„V čase registrace i při závodech samotných budou moci registrovaní účastníci i široká veřejnost využít doprovodného programu," sdělila Ilona Radicsová, koordinátorka mateřského centra.

Kromě něj program pomohou zajistit Městská policie v Mostě, která v případě příznivého počasí předvede i ukázku výcviku policejních psů a zároveň bude dohlížet na bezpečnost u přechodu, Český červený kříž, Tým silniční bezpečnosti a členové neziskových organizací z Mostu.

Startovné je 50 korun za rodinu. Polovina půjde na podporu neziskového Projektu Šance, který pomáhá dětem ulice.

Registrace účastníků předem je možná až do pátku 8. dubna na internetu ZDE, kde je i přihláška. Pořadatelům to ušetří čas v den závodu.

Cílem akce, která je součástí celostátních závodů, je motivovat zejména maminky na mateřské dovolené k pravidelnému pohybu a sportu.

„V Mostě navíc chceme upozornit na téma bezpečnost dětí doma i na silnicích, a to právě prostřednictvím doprovodného programu," dodala Radicsová.