Dělníci právě lili beton na připravené plechové krytí střechy budoucího malého bazénu, když plech se najednou prolomil a zřítil se. Šlo o střechu o rozměrech 15x25 metrů. Padající ocel a plech zranila tři dělníky dole, nejhorší zranění si ale odnesl dělník, který lil ze shora beton. Všichni byli převezeni do chomutovské nemocnice. "Tři byli ambulantně ošetřeni s lehčími poraněními a poté propuštěni," řekl mluvčí Krajské zdravotní Jiří Vondra. Vážně zraněný muž zřejmě skončí na jednotce intenzívní péče.

Na místě zasahovali hasiči, vyšetřovatele přivezlo několik policejních aut. Později dorazili také záchranáři se psem, aby se přesvědčili, že pod zřícenou stavbou nikdo nezůstal. "Sutiny prohledali čtyři psi a nikoho nenašli," uvedl mluvčí krajských hasičů Lukáš Marvan.

Na stavbu přivolali také primátora Chomutova Jana Mareše, který se na místo nehody prodíral v saku a kravatě, protože ho odvolali ze svatby, kde byl jako oddávající. "Je to akce města, proto jsme se byli přesvědčit, co se stalo. Opatření přijmeme, až se od policie dozvíme, co bylo příčinou zřícení."

Kolemjedoucí řidiči si ani nemuseli ničeho všimnout, protože část střechy se zřítila uvnitř již vystavěné hrubé stavby. Jen okny byly vidět spadlé nosníky a plechové krytí.

V době nehody pracovaly na stavbě desítky dělníků. Příčiny zřícení nyní bude vyšetřovat policie, zatím případ šetří pro podezření z ublížení na zdraví z nedbalosti.

Stavba relaxačního centra je poslední z velkého areálu na Zadních Vinohradech. Aquapark se jako jediný staví na druhé straně silnice než je zimní a letní stadion s kinem. Investorem je město, stavbu provádí sdružení Relax Chomutov, které tvoří dvě firmy - Stavební a obchodní společnost Most spol.s r.o. a ELTE, s.r.o. Centrum má být dokončena v květnu příštího roku.