Lanovky fungují denně od 09:00 do 16:00 hodin. „Vzhledem k průběhu počasí nelze zatím odhadnout, kdy se podaří otevřít další sjezdovky a lanovky. Díky nízké vlhkosti jsou však nyní otevřené sjezdovky ve výborném stavu. Navíc panuje slunečné počasí," uvedl manažer klínoveckého areálu Adam Svačina.

Od 12. prosince platí i nové ceny, stále se jezdí levněji. Celodenní skipasy lyžaři nyní pořídí s třicetiprocentní slevou. Místo obvyklých 590 korun tak zaplatí jen 413 korun. Sleva se nevztahuje na jednotlivé jízdné ani sezonní skipasy. Sjezdovky pokrývá vrstva technického sněhu od 30 do 50 centimetrů.

O uplynulém víkendu vyhledalo Klínovec na 900 lyžařů, ještě početnější návštěvu Svačina očekává i v následujících dnech. „Má pokračovat inverze. Věřím proto, že spousta lidí vyrazí v sobotu a v neděli z mlhou zahalených měst na vrcholky Krušných hor, kde je nyní krásně," doplnil.

V drtivé většině lyžařských středisek Krušných hor ale stále čekají na příznivější klimatické podmínky. Nedostatek nebo nevyhovující kvalita sněhu zatím provozovatelům neumožnila spustit vleky. Čekají na ochlazení, aby mohly uměle zasněžovat.