Spanilá jízda, slavnostní průjezd tahačů městem, představí lidem Czech Truck Prix. Tyto ojedinělé závody budou od 28. do 30. srpna na mosteckém autodromu.

Tahače z autodromu vyjedou na předváděcí spanilou jízdu ve čtvrtek 27. srpna v 15.40 hodin. Pojedou po trase ulic Tvrzova, Pod Širokým vrchem, SNP, Čsl. armády, Chomutovská, Rudolická, Moskevská, Jiřího z Poděbrad, Jana Průchy, Budovatelů a dojedou až na 1. Náměstí. Tam bude show, hudební a taneční vystoupení, autogramiáda jezdců a prohlídka závodních tahačů.

Program akce na 1. náměstí

15:30 - I. hudební blok skupiny No Brakes
15:40 - výjezd tahačů z autodromu
16:00 - příjezd tahačů na náměstí a přivítání primátorem města Mostu a generálním ředitelem Autodromu Most, taneční vystoupení a autogramiáda
16:40 - II. hudební blok skupiny No Brakes
17:00 - odjezd tahačů

O závodech

Czech Truck Prix 2015 je svátkem pro motoristy. Závod se jede na autodromu pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje, Oldřicha Bubeníčka.

Diváky kromě závodů čeká doprovodný program včetně koncertů. „Na diváckém svahu se děti mohou vyřádit na různých zajímavých atrakcích, a to zcela zdarma. Na cvičných modulech polygonu a offroadu bude probíhat v sobotu i v neděli nabitý adrenalinový program," uvedla ředitelka obchodu a marketingu autodromu Jana Svobodová.

Vstupné je od 60 korun pro děti po 3 960 korun pro VIP. Děti do 130 centimetrů mají vstup zdarma. Podrobnosti najdete zde.

Akce se koná v době, kdy sílí protesty části veřejnosti proti hluku z autodromu. Podrobnosti zde.