„Cílem tohoto kroku je nabídnout klientům, ale i zaměstnancům úřadu vyšší komfort," sdělila Mosteckému deníku Pavla Zůzová, ředitelka kontaktního pracoviště Úřadu práce ČR.

Součástí úprav bude kompletní rekonstrukce elektrorozvodů. Zlepšit by se měl například provoz datové sítě, telefonů a vyvolávacího systému. Vybraná firma zajistí i odvětrání prostor pro klienty a rekonstrukci nákladního výtahu.

Na státní investici byly vyčleněny tři miliony korun. Práce by měly začít na podzim a měly by trvat přibližně čtyři měsíce. Během realizace nepočítá úřad s omezením provozu. Přístup do budovy chce zajistit z prostoru České správy sociálního zabezpečení, která vlastní v budově sousední vchody s nevyužívanými kancelářemi. I tuto část má stát v budoucnu rekonstruovat, aby se do ní správa přestěhovala z ulice Báňská.

SOCIÁLNÍ DÁVKY Podíl nezaměstnaných na Mostecku byl v květnu nejvyšší v ČR (11,7 %). Úřad práce vyplatil v květnu v okresu Most přes jedenáct tisíc dávek státní sociální podpory o celkovém objemu 33,1 milionu korun, přes pět tisíc dávek hmotné nouze (celkem 19 mil. Kč) a téměř čtyři tisíce dávek pro osoby se zdravotním postižením (celkem 12,9 mil. Kč). Od ledna do května stát vyplatil na dávkách v celém Ústeckém kraji celkem 3,068 miliardy korun. Zdroj: ÚP ČR