Chtěli zpeněžit hliníkové plechy
Na dvě podezřelé osoby nesoucí hliníkové parapety nedaleko Tesca upozornil městskou policii prostřednictvím linky 156 všímavý kolemjdoucí. Hlídka městské policie provedla místní šetření ve sběrně druhotných surovin v ulici Kostelní, kde byla dvojice odpovídající popisu zadržena. Jednatřicetiletý muž s o tři roky starší ženou příslušníkům sdělil, že hliník pocházející z rekonstrukce nemocnice dostal od zaměstnance firmy. Tvrzení se však nezakládalo na pravdě. Dvojice byla předána na příslušné oddělení Policie ČR a zpeněžitelný materiál odpovědné osobě.

Mařil úřední rozhodnutí
V pozdních večerních hodinách byly vyslány hlídky městské a státní policie do bloku 13 v Chánově, kde měl bývalý přítel fyzicky napadnout ženu. K hlídkám se přihlásila oznamovatelka, která uvedla, že v jejím bytě se nachází bývalý přítel, který má soudem vyslovený zákaz se k ní přibližovat, udeřil jí pěstí a škrtil ji. Osmapadesátiletý agresor byl za maření úředního rozhodnutí převezen na příslušné oddělení PČR.

K dalšímu případu, kdy agresivní muž napadl ženu, byli strážníci městské policie vysláni do ulice Hutnická. Hlídka městské policie zaznamenala hlasitý křik útočníka ve vchodě, a vydala se po schodech za ním. Když pachatel spatřil dobíhajícího strážníka, rozběhl se proti němu a chtěl ho napadnout. Osmatřicetiletý útočník byl příslušníky okamžitě sveden k zemi a spoután. K incidentu se vyjádřila vyděšená oznamovatelka společně s jeho bývalou přítelkyní, které vyčkávaly v bytě, a pro něž byl příjezd strážníků záchrana. O sedm let mladší přítelkyni před dvěma dny muž udeřil pěstí do obličeje, z tohoto důvodu ho odmítla pustit do bytu. Strach ženy vystupňoval, když muž poškodil vstupní dveře bytu. Událost byla předána se všemi poznatky PČR.

Vyhazoval ji z bytu
Strážníci městské policie byli vysláni do ulice Česká, kde měl muž z bytu vyhazovat svou přítelkyni. Dvaatřicetiletá žena na místě kontaktovala strážníky městské policie a sdělila, že ji přítel fyzicky napadl. Jelikož si stěžovala na bolest ruky a hlavy, byla sanitkou převezena do nemocnice na ošetření. Strážníci městské policie provedli nezbytné úkony vůči příteli, který se přiznal, že ženu uhodil. Důvodem je údajně její zvýšená náklonnost k alkoholu.

Kontrola řidiče
Hlídka městské policie v součinnosti s hlídkou PČR kontrolovala 27letého řidiče vozidla v obci Braňany. Orientační dechová zkouška na přítomnost alkoholu v dechu byla negativní. Pozitivně však dopadl test na přítomnost omamných a psychotropních látek.

Zadržen při krádeži
Jednadvacetiletý muž byl pracovníkem ostrahy zadržen při krádeži. Jelikož nebyl schopen hodnověrně prokázat svou totožnost, byl předveden na oddělení PČR. Ukázalo se, že v posledních dvou letech byl pravomocně odsouzen za majetkovou trestnou činnost.

Viděl satana
Na agresivního muže na společné chodbě dobu v ulici Biebla upozornil městskou policii obyvatel domu. Strážníkům umožnil vstoupit do domu oznamovatel a upozornil je, že inkriminovaný útočník je zfetovaný a ozbrojený nožem. Když spatřil strážníky, chtěl se na ně vrhnout. Strážníci okamžitě zareagovali. S použitím hmatů a chvatů byl sveden k zemi a spoután. Čtyřiatřicetiletý pachatel je strážníkům znám svou kriminální minulostí. Událostí se bude zabývat přestupková komise magistrátu města.

Nechal vařit vajíčka a šel do posilovny
Obyvatelka domu v ulici Zd. Fibicha na linku 156 oznámila, že ze sousedního bytu vychází kouř a nemůže se dozvonit na majitele. Na místo se dostavil výjezd hasičů společně s majitelem, který byt zpřístupnil. Hasiči okamžitě odvětrávali byt a společný vchod. Včasný výjezd strážníků a hasičů bylo zabráněno dalšímu nebezpečí. Majitel na sporáku nechal vařit vajíčka a odešel do posilovny.

Zdroj: Ilona Kozlová, mluvčí městské policie