V obchodním centru Central Most si děti budou moci vyzkoušet práci farmářů. „Pro rodiče a děti jsme připravili zábavně naučný program Dětská farma," říká manažerka obchodního centra Pavla Lukavská. Na stanovištích si 29. srpna od 13 hodin malí farmáři vyzkouší dojení krávy, sázení kytek nebo manipulaci s kolečkem naloženým pytli s moukou. „Za splněné úkoly získají farmářskou smlouvu a za tu si ve farmářském krámku vyberou odměny," doplňuje Lukavská.

Adoptovaní chrti

Rozloučit se s prázdninami mohou děti v pátek 30. srpna od 17 hodin v areálu letní scény na Benediktu. Na v pořadí již třetím dni soutěží a her pro celou rodinu Mostík zahraje skupina Genius noci. Zajímavou a netradiční částí programu bude sraz adoptovaných chrtů. Ani třetí Mostík se neobejde bez opékání buřtů, které si návštěvníci přinesou.

Zámecké překvapení

Divadelní pohádka, prohlídka zámku s překvapením, stezka odvahy a spousta dalších akcí čeká na velké i malé 31. srpna v korozluckém zámku a jeho okolí. Hradozámecká noc začíná na zámku Korozluky od 17 hodin.

Přijede mládě tygra

Augustýnská pouť začíná v Lužicích v sobotu 31. srpna od 10 hodin. Na místním fotbalovém hřišti bude po celý den ukázka dravců, zájemci získají informace o jejich životě, budou moci dravce nakrmit a vyzkoušet si jejich přílet na ruku. Děti budou mít možnost si prohlédnout mládě tygra, projet se na koních, čeká na ně i ukázka výcviku policejních psů. Program zakončí večerní show Van Helsing s pyrotechnickými a ohňovými efekty.

Sladké rozloučení s létem

Druhé Lišnické štrúdlování a rozloučení s létem se v Lišnici koná 31. srpna od 13 hodin v prostorách tamního dětského hřiště a parkoviště. Pro děti jsou připraveny atrakce jako terénní buginy, divoký býk, skákací hrad a jiné. Na večer je zajištěna produkce skupiny Flaschjoy, kterou zakončí ohňostroj. Zúčastnit se štrúdlové soutěže může kdokoliv, kdo nejpozději v den konání akce dodá organizátorům alespoň dvě upečené nohavice této sladké, nebo slané pochoutky.

Živé Člověče, nezlob se!

Rozloučení s prázdninami připravilo občanské sdružení Hoska a město Hora svaté Kateřiny. Den soutěží a zábavy začíná 31. srpna od 10 hodin tradičním Sportovním vícebojem na hřišti na Růžovém Vrchu. Součástí odpoledne bude od 15 hodin živé Člověče, nezlob se! Jako překvapení je připraveno promítání rodinného filmu v letním kině.

Vyhraje nejlepší obrázek

Společně s dětmi přivítá školu moderátor Vlasta Vébr 2. září v litvínovském areálu Loučky. Od 16 hodin se nejen školáci můžou těšit na pohádku O zlaté rybce, diskotéka se soutěžemi začne v 16.45 hodin. „Vyhlašujeme soutěž o Nej obrázek z prázdnin. Namalujte svůj zážitek z prázdnin a obrázek doneste přímo na pódium. Ten nej dostane krásnou cenu," uvádí Vébr.