Upozorňují na ostudu, že Mostecko, které se pyšní svými „dromy", horami a projekty na zlepšení cestovního ruchu, nemá žádný pořádný areál pro stanování. „Chybí tady kemp, proto jezdíme i na Nechranice. Cítíme se tu omezeni i tím, že si nikde nemůžeme udělat táborák, aniž bychom způsobili poplach. Ježiš marjá, to přeci nemůže být problém udělat kemp s ohništěm i na Mostecku!" rozčiluje se absolvent Honza z desetičlenné skupinky táborníků.

„Máme to v plánu," ujišťuje Jan Syrový, ředitel mosteckých technických služeb. Vybraným místem je rekreační areál Matylda. Když nenastanou potíže s legislativou, klasický kemp s provozním řádem, poplatky a piknikovou zónou vznikne rychle. Mohl by sloužit už v příštím roce. Technické služby už vyběhávají potřebná povolení. Generální zkouškou bude dočasné tábořiště fanoušků autodromu, kteří v srpnu přijedou na závody tahačů.

„Není to určitě špatný nápad," tvrdí Gábina Zichová, jednatelka Klubu českých turistů Lokomotiva Most. V roce 1987 se účastnila celostátního turistického srazu na mosteckém Benediktu, kde byl známý kemp. Kvůli závodům formulí 3 a vozů Interserie tam jezdili hlavně fanoušci z NDR. Kemp jim ale nestačil, proto zaplňovali i široké okolí. Tábořili i v kempu ve spodní části bývalého termálního koupaliště. Od pádu komunistického režimu se tradice neobnovila. „Mostecko by si kemp zasloužilo," tvrdí Karel Ženíšek z Mostu.

Revírník městské lesní správy Daniel Konrád potvrzuje, že na Resslu, Širáku a Hněvíně a dalších lesích se nesmí tábořit ani rozdělávat oheň. „Zákon o lesích to zakazuje," upozorňuje revírník. Že kemp lesům uleví, si ale lesní správa nemyslí.