Obviněný Mostečan měl podle policie v srpnu zavolat z veřejného telefonního automatu na linku 158 a oznámit anonymně uložení nástražného výbušného systému v jedné litvínovské restauraci. Policie na základě oznámení provedla vyklizení objektu, na místo přivolala pyrotechnika, který objekt prohlédl bez kladného nálezu. Obvinění si Mostečan převzal ve věznici, kde vykonává trest odnětí svobody pro jiný delikt.

Další případy

Mostečan prodával pervitin
Z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy obvinila mostecká policie 26letého muže z Mostu. Ten měl dle kriminalistů odhalujících drogovou kriminalitu v letošním roce v mostecké ulici K. H. Borovského a na dalších místech dle domluvy obstarat a poté prodat v několika případech přesně nezjištěné množství psychotropní látky. Obviněný muž je stíhán na svobodě a hrozí mu až pětiletý trest odnětí svobody.

Pervitin zájemci dával zdarma
Pětiletý trest odnětí svobody hrozí 20letému muži z Mostu, dealerovi pervitinu. Podle výsledků šetření kriminalistů měl muž na podzim tohoto roku v Mostě obstarat a následně zdarma poskytnout v několika případech stimulační drogu. Pervitin zájemci předával v mostecké ulici Budovatelů. Vyšetřovatel mladého Mostečana obvinil z přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a stíhá ho na svobodě.

Lup ukryla do kočárku ve čtyřech případech, v ordinaci lékaře ukradla mobil
Na nákupy za pět prstů vyrážela z jedné obce na Mostecku 21letá žena. V mosteckých supermarketech kradla zboží, které si ukrývala do dětského kočárku. Hodilo se jí drogistické zboží, brala cukrovinky, potraviny a další věci za více jak 3 000 korun. Ve čtyřech případech byla zadržena pracovníky ostrahy, lup musela vrátit, část zboží i poškodila. Kromě krádeží v obchodech má na svědomí i krádež v zdravotnické ordinaci, kdy v mostecké nemocnici v nestřeženém okamžiku odcizila ze stolu volně odložený mobilní telefon. Ten byl policií zajištěn. Policisté ženě, která způsobila celkovou škodu ve výši 7 130 korun, sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže.

Osmkrát kradl, vždy byl zadržen ostrahou
Krást do prodejen chodil 28letý muž z obce na Mostecku. Navštěvoval mostecké supermarkety. Kradl nářadí, čokolády, kosmetiku, ponožky a další věci. Po krádeži byl vždy zadržen pracovníky ostrahy prodejny. V jednom případě si pod svou bundu ukryl novou pánskou bundu v hodnotě 1300 korun, kterou nezaplatil. Při útěku a při pronásledování lup odhodil před prodejnou na zem. Vždy skončil na policii. Krádežemi způsobil škody ve výši 7 500 korun. Policie ho obvinila z trestného činu krádeže a stíhá ho na svobodě.

Zdroj: Ludmila Světláková, mluvčí Policie ČR Most, pondělí 28. listopadu