Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy 25letého muže z Mostu. Ten měl podle kriminalistů obstarat a následně prodat nejméně ve sto  případech za různé finanční částky přes 10 kilogramů omamné látky marihuany. Zákazníky měl v ulici Jiřího Wolkera a na dalších místech města Mostu.

"Marihuanu prodával po dobu tří let," sdělila dnes Mosteckému deníku policejní mluvčí Ludmila Světláková. 

Obviněný je stíhán na svobodě a za distribuci drog mu hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.

V cizím bytě přechovával předměty k výrobě drog, šel do vazby
V policejní cele skončil minulý týden 52letý muž z Litvínova. Ten měl podle kriminalistů v jednom bytě v ulici Maxe Švabinského v Mostě přechovávat předměty, které byly používány při výrobě metamfetaminu. Policisté z protidrogového oddělení provedli domovní prohlídku a v bytě tyto předměty našli a zajistili.

Vyšetřovatel mostecké policie 52letého Litvínovana obvinil z přečinu výroby a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu a státnímu zástupci podal podnět k vazebnímu stíhání. Okresní soud v Mostě muže poslal do vazební věznice.

Další případy

V prodejně stihla ukrást mobil, na návštěvě ukradla seniorce peněženku
Do křížku se zákonem opět přišla 35letá žena z Mostu. Ač byla v minulosti již za krádež odsouzena, opět sáhla na cizí majetek. V centru města Mostu v prodejně s oděvy využila nestřeženého okamžiku a zpoza prodejního pultu odcizila nepozorovaně volně položený mobil. Ten pak odnesla do jedné mostecké zastavárny, kde ho policisté vypátrali a zajistili. Další krádeže se měla dopustit v bytě, kde byla na návštěvě. Tam drze využila zdravotní indispozice 70leté seniorky a měla jí odcizit peněženku s finanční hotovostí ve výši 2 800 korun. Z bytu pak rychle utekla. Policie ji tento týden obvinila z přečinu krádeže, za který jí hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Obviněná je nyní ve výkonu trestu odnětí svobody pro jiný delikt.

Kradl v drogerii, hlídka u něj ve městě našla parfémy
Policie v Mostě zahájila trestní stíhání 31letého muže z Mostu a obvinila ho z přečinu krádeže. Muž se se měl dopustit dvou krádeží v drogerii v Mostě. V listopadu odcizil zboží za 774 korun, které si ukryl do svého oděvu a poté prodejnu opustil. O dvě hodiny později neunikl ve městě pozornosti policejní hlídky, která u něj našla parfémy. Muž tvrdil, že je koupil. Marně však hledal účet. Následným šetřením bylo zjištěno, že muž kradl v obchodě. Už jednou tam byl a odcizil tělový olej v hodnotě 299 korun, který nezaplatil. V minulosti byl za krádež potrestán a loni se vrátil z vězení. Za krádeže mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Hlídejte si své věci, na nepozornost můžete doplatit
Na nepozornost v předvánoční době doplatili hned tři muži. Jeden cestoval tramvají v Mostě a na zem si položil svoji příruční tašku. Až když vystoupil, čekalo ho nemilé zjištění. Tašku u sebe neměl. Přišel tak nejen o zavazadlo, ale v peněžence měl více jak 10 tisíc korun a klíče. Další muž přišel o svůj notebook cestou domů. Až ráno si uvědomil, že brašnu s notebookem postrádá. Poslední muž z Litoměřicka tu byl pracovně a z firemního vozidla mu zřejmě někdo odcizil peněženku s několika desítkami tisíc korun. Policie případy šetří pro podezření z přečinu zatajení nálezu a krádeže.

Zdroj: Ludmila Světláková, mluvčí Policie ČR Most, středa 21. prosince