Je 13.45 hodin a přechod pro chodce směrem k litvínovskému Prioru přecházejí dvě kamarádky. Když dívky vstoupí na zebru, řidiči aut přijíždějící od ulice Lomská dají děvčatům přednost a zastaví. Jenže ve stejnou chvíli vjíždí na přechod z druhé strany od ulice Valdštejnská zelené auto, které o jednu slečnu zavadí a zraní ji. Řidič nezastaví, aby jí poskytl první pomoc. Ujíždí pryč. Přivolaná sanita odváží dívku do nemocnice. Ještě jí není ani osmnáct let.

Kdo byl řidič, který jí ublížil, a v jakém jel autě, se zatím neví. Policie hledá svědky této nehody, která se stala již v úterý 11. dubna. Policisté by uvítali i záběry z kamer vozidel, která tou dobou ulicí 9. května projížděla. Svědci mohou policii zavolat na linku 158 nebo na telefonní číslo 606 808 819.

Dopravní policista s radarem. Ilustrační foto.
Policie měří na Mostecku rychlost, řidiči o tom vědí. Jedou pomaleji

O týden později se policisté opět přesvědčili, že situace v okrese má daleko k ideálu. Při středeční celostátní akci Speed marathon odhalili na vybraných místech, která veřejnost označila za riziková, 21 překročení rychlosti. A to i přesto, že řidiči o akci předem věděli. Policie nejprve hlídkovala na třídě Budovatelů. Pak se přesunula na „Vrbeňák“ u Komořan. Jedna hlídka se skrytým radarem měřila rychlost aut ve směru Most–Komořany a další za rohem zastavovala příliš rychlá auta. Projíždějící řidiči varovali ostatní blikáním. „Lidé o nás vědí,“ řekl Deníku jeden z policistů.

Měřilo se na šesti místech

Problematická místa označovali od 1. února na pocitové internetové mapě sami řidiči. Policie si vybrala k měření šest úseků, které splnily další kritéria, například četnost nehod. Přestože provoz byl klidnější než jindy, padaly pokuty. Hlídky zastavily a zkontrolovaly 35 vozidel a odhalily 34 přestupků v dopravě. Za třicet přestupků uložily řidičům pokuty ve výši 15 700 korun.

„Celkem 21 řidičů překročilo povolenou rychlost. Osmnáct přestupků překročení rychlosti policisté vyřešili na místě uložením blokové pokuty,“ sdělila mluvčí policie Ludmila Světláková. Čtyři osoby nebyly připoutané, jeden vůz technicky nevyhovoval.