Daňové příjmy města byly proti plánu roku 2014 zhruba o 27 milionů korun vyšší. "Vyšší byly i nedaňové příjmy a naopak nižší proti plánu byly výdaje. Výrazně se loni šetřilo," řekl Hrvol. Výsledek hospodaření je podle něj nejlepší za uplynulých deset let.

Do fondu rezerv město pošle z přebytku 38 milionů korun, zbytek zůstane na magistrátním účtu. "Jsou to trochu virtuální čísla, ale to nic nemění na tom, že je to dobrý výsledek. Peníze musíme ponechat třeba na rekonstrukci kulturního domu Repre nebo náročnou opravu mostu v ulici J. E. Purkyně," uvedl primátor Jan Paparega. Náklady na rekonstrukci mostu u nemocnice se podle něj odhadují na 30 milionů korun, radnice přitom nemůže na ni čerpat žádnou dotaci.

Ve schváleném rozpočtu na loňský rok téměř sedmdesátitisícový Most počítal se schodkem zhruba 56 milionů korun, který později snížil zhruba na 28 milionů korun. Na letošní rok zastupitelé schválili schodek 32 milionů korun, které město pokryje z úspor. Investice do staveb, projektů a techniky přesahují letos 70 milionů korun.