Na zchátralý most u nádraží smí vjet jen jeden autobus. Ostatní musejí čekat. Zmenšuje se i prostor pro chodce, kteří budou muset silniční most obcházet. Na mostě by se neměly zdržovat velké skupiny lidí. Na omezení upozorní značky. Technické služby v pátek na mostě zužovaly barvou vozovku na jeden jízdní pruh. V zóně pro pěší bude zvláštní koridor. Příčinou je havarijní stav mostní konstrukce, pod kterou je čtyřproudová silnice na Prahu a Chomutov.

Radnice musela reagovat na negativní posudek statika, který upozornil na nebezpečí. Preventivní opatření má snížit zatížení mostu, který se při přejezdu aut otřásá a hrozilo mu uzavření.

Řidiči se teď obávají dopravních zácp u mostu. Ty podle nich vzniknou při čekání u tramvajové trati a okružní křižovatky u Penny. Město potíže nevylučuje. I proto zruší přechod pro chodce mezi Penny a nádražím, aby zvýšilo plynulost dopravy u kruháku. „Na mostě může být v jednom okamžiku jen jeden autobus," řekla náměstkyně primátora Hana Jeníčková. Přednost budou mít autobusy jedoucí od nádraží. Osobní auta mohou přes most jezdit, ale musejí dbát značení.

„V dopravní špičce tu bude chaos," řekl jeden z řidičů. „Stačí jedna čekající harmonika a auta zablokují tramvajové koleje a kruhák," sdělil další řidič.

Most je špatný řadu let. Město má k rekonstrukci stavební povolení a chtělo využít eurodotace z ROP. Ty jsou ale pozastaveny. Projekt se upraví, aby město stihlo díky jiné dotaci rekonstruovat alespoň část pro chodce. Přestavba mostu pro auta se kvůli nedostatku peněz zatím odkládá, město ji bude možná muset hradit samo a začít si vytvářet finanční rezervu.