Na všechny kapitálové výdaje, tedy investice, dotace, výkupy pozemků a podobně, je v rozpočtu celkem 117,608 milionu korun. V letošním rozpočtu dosahovaly zhruba 113 milionů korun. Velká část prostředků je určena na práce v průmyslové zóně Joseph u Havraně, a to celkem 38,17 milionu korun, což je zhruba 32 procent kapitálových výdajů. V zóně bude pokračovat stavba místní silnice, rozvody užitkové vody k dalším podnikům nebo prodloužení inženýrských sítí.

Podrobný návrh rozpočtu města Most na rok 2017 najdete ZDE.

Na opravy komunikací je určeno zhruba pět milionů korun. Největší rekonstrukce, kterou je úprava mostu k nemocnici za více než 50 milionů korun, však v rozpočtu není. Město si na tuto opravu zřejmě peníze půjčí.

Čtvrtina kapitálových výdajů bude směřovat do oprav objektů v majetku města jako je Divadlo Rozmanitostí, kulturní dům či magistrát. U některých projektů se teprve zpracovává potřebná dokumentace.
Na investice využije Most také část peněz z přebytku z loňského roku. Hospodaření v roce 2015 skončilo přebytkem 160,8 milionu korun. Za výsledkem byly podle náměstka primátora Marka Hrvola vyšší příjmy a úspory. Na letošní rok zastupitelé schválili schodek 32 milionů.