V litvínovském zámku Valdštejnů se opět oceňovalo a odměňovalo. Ve čtvrtek 1. června večer se tam při slavnostní události sešli úspěšní maturanti z litvínovského gymnázia se svými učiteli a rodinami, aby převzali maturitní vysvědčení.

Aktu slavnostního vyřazení maturantů se zúčastnili i zástupci měst Litvínova a Meziboří. Dnes již bývalým studentům tříd 4. A a oktávy předali doklad o úspěšném absolvování maturitní zkoušky a některým i pamětní list. Ten si odnesli ti, kteří úspěšně reprezentovali školu na poli kulturním, sportovním i vědomostním.

„Střední školu máte za sebou a teď na vás čeká další, ještě zajímavější ale také drsnější období. Chtěl bych vám do něj popřát hlavně štěstí a zdraví, to je nejdůležitější. Zbytek přijde sám,“ promluvil naposledy k odcházejícím studentům pedagog Daniel Urik.

Pamětní list za úspěchy

Pak přišla na řadu druhá část ceremoniálu, během které získali ocenění šikovní žáci a studenti z nižších ročníků gymnázia. Pamětní list převzali například výborní šachisté, hudebníci, sportovci či ti, kteří se umístili na předních místech v celorepublikových kolech vědomostních olympiád. Ocenění si odnesla například i výborná litvínovská plavkyně Kamila Javorková.