Milovníci zimních sportů se pochopitelně nejvíce těší na start sezony na Klínech, největším lyžařském areálu v okrese. Zítra tam zprovozní vlek K4 i lyžařskou a snowboardovou školou.

To hlavní ale přijde až o den později. „V pátek rozjedeme centrální sjezdovku s naší čtyřsedačkovou lanovkou," uvedl Tomáš Holub ze Sport areálu Klíny.
Zatím nezná termín zahájení provozu snowparku a takzvaného slalomáku. „Potřebujeme k tomu více sněhu," podotkl Holub.

Nedostatek sněhu je znát i na tratích pro běžkaře. Pracovníci areálu v těchto dnech provádějí úpravu tratí. Momentálně je možné jezdit jen technikou zvanou bruslení.

Ve Ski areálu v Českém Jiřetíně zprovozní malý vlek u kostela dnes. Od zítřka bude lyžaře vozit i vlek číslo dvě. „Máme 15 centimetrů přírodního sněhu, 30 čísel umělého. Uvidíme, jaké bude počasí dál," řekl Jiří Drahorád ze Ski areálu Český Jiřetín.

Předpovědi počasí nejsou z pohledu lyžování úplně příznivé. „Má zase přijít obleva. Jakmile se teploty budou pohybovat kolem nuly, nedá se zasněžovat. Každopádně v pátek začínáme na centrální sjezdovce," dodal Tomáš Holub s tím, že největší novinou na Klínech je otevření ski baru v horní části sjezdovky.

Ačkoli se na první pohled může zdát, že vleky se začínají rozjíždět hodně pozdě, loni bylo čekání na tu pravou zimu ještě delší. „Oproti loňsku začínáme sezonu o měsíc dřív," řekl Jiří Drahorád z Českého Jiřetína. Termínově stejně jsou na tom i na Klínech.

A na Meziboří se pro změnu loni nelyžovalo vůbec. „Měli jsme sníh jen v dolní části sjezdovky, což posloužilo jen dětem k bobování," sdělila Jana Panochová, správce mezibořské sjezdovky. Tu začali zasněžovat před třemi dny. Pokud vše půjde podle plánu, přivítají zde první lyžaře v pátek nebo v sobotu.