Nová ředitelka školy složila funkci. Školu teď dočasně vede nový učitel: opoziční komunistický zastupitel a bývalý starosta Josef Nétek. Funkci statutárního zástupce mu udělili radní. Administrativní pracovnice školy Alena Bozetická, zastupitelka za KSČM a kritička radních a Nétka, dostala od Nétka výpověď za hrubé porušení pracovní kázně poté, co za asistence policie odmítla vydat školní dokumenty. Bozetická výpověď neuznává a bude se bránit u soudu. V otevřeném dopise oznámila, že radní a Nétek porušili zákon, protože politici nesmí určovat zástupce školy a plést se do personálních věcí.

„Rada zasedla a rozhodla," řekl o svém pověření Nétek. Výpověď probral s právníkem. Odmítá, že by chyboval. Nabídku radních přijal, aby ve škole nebylo bezvládí. Školu zastupuje do nástupu nového ředitele, který vzejde z konkurzu. Výuka běží dál.

„Škola je bez právně podloženého a kompetentního vedení," oponuje Bozetická. Odvolává se na právní názor, že statutárního zástupce musí jmenovat jen ředitel školy, ne radní. „Škola má právní subjektivitu," hájí vzdorující Bozetickou bývalá dlouholetá ředitelka Dagmar Coubalová. Nétek by mohl školu formálně zastupovat, ale nemůže prý dávat „razítka" a výpovědi.

Starostka Kateřina Schwarzová (Severočeši.cz) označila dopis Bozetické za lživý a urážlivý s cílem poškozovat. „Já a i další radní postupujeme ve všem, co děláme, v souladu se zákony," řekla Schwarzová. Naopak radnice Bozetickou podezírá, že při nástupu Nétka do funkce neoprávněně nakládala s personální dokumentací s citlivými údaji. Tím měla spáchat trestný čin, což město oznámilo policii a úřadům. Podle starostky se přechodná situace do vyhodnocení konkurzního řízení nedotkne dětí a ani rodičů.