Ve Valdštejnském zámku proběhlo v rámci oslav Dne učitelů setkání pedagogů se zástupci města Litvínov. Pětadvaceti nominovaným pedagogickým pracovníkům z mateřských, základních i středních škol byl předán pamětní list a malá pozornost. Slavnostního aktu se zúčastnila i starostka Litvínova Kamila Bláhová. „Za váš přínos ve vzdělávání a výchově dětí vám všem patří dík, úcta a respekt," poděkovala v úvodní řeči starostka.

Nominaci na ocenění navrhovali sami ředitelé a ředitelky místních vzdělávacích zařízení. Těch bylo osloveno celkem dvanáct včetně základní umělecké školy, mezibořské střední školy Educhem či speciální základní školy v Litvínově.

Z poslední jmenované byly oceněny dvě speciální pedagožky. „Ve škole pracuju už 27 let, tohle je moje první ocenění. Jsem ráda, že si paní ředitelka váží mojí práce. Pamětní list si plánuji vystavit ve škole ve třídě," svěřila se Deníku zkušená speciální pedagožka Lenka Hrušková. Den učitelů se vyhlašuje jako den k poctě všech učitelů. Světový den učitelů se od roku 1994 slaví 5. října. V České republice tento den připadá na 28. března, kdy je výročí narození Jana Amose Komenského.