Vedení města by chtělo požádat o dotaci ještě do konce letošního září. Pokud neuspěje, plánuje zaplatit desítky milionů z městského rozpočtu. S tím, že škrtne veškeré dotace, které každoročně jako město poskytuje různým organizacím a spolkům.

Taková byla včerejší reakce města na to, že Asociace profesionálních klubů (APK) schválila hokejovému klubu Verva Litvínov rozložení rekonstrukce Zimního stadionu Ivana Hlinky do dvou etap. První etapa rekonstrukce by měla být zahájena již v příštím roce a měla by se týkat především přestavby vstupních prostor, východní a severní tribuny a sociálního zázemí pro diváky.

Druhá etapa, která má řešit zejména rekonstrukci západní tribuny, by měla být ukončena do roku 2016. Rekonstrukce stadionu je nutná kvůli splnění podmínek APK.

„Nyní jsme zahájili přípravu rozpočtu na příští rok, a tak jako každoročně je to hodně našponované. První etapa rekonstrukce stadionu Ivana Hlinky se bude pohybovat mezi čtyřiceti až padesáti miliony korun. Chtěli bychom podat žádost na ministerstvo školství. Je tam šibeniční termín 30. září, kdy se musí žádost odeslat,“ uvedl radní města Litvínova Vlastimil Doležal.

A co když město se žádostí neuspěje?

„Varianta, že bychom nedostali dotaci, by znamenala to, že bychom se přihlásili k tomu, že budeme rekonstrukci investovat z vlastního rozpočtu. Jedním tahem ale škrtneme všechny dotace, které město dává nebo v minulosti dávalo,“ dodal včera Vlastimil Doležal.

CO SE ZMĚNÍ?

V první etapě dojde k rekonstrukci východní tribuny, kde budou vybudovány nové únikové východy a schodiště, a to tak, aby byly splněny požárně bezpečnostní platné normy. Dále bude vybudováno nové hlediště pro sedící diváky v severní tribuně. První etapa, která nabídne ochozy pro 2316 sedících diváků, bude dokončena v září 2013.

Následující druhá etapa pro 3700 sedících diváků předpokládá demolici stávající západní tribuny a výstavbu nové moderní tribuny s odpovídajícím zázemím pro diváky. V suterénu jsou navrženy nové prostory pro šatnu domácího „A“ týmu včetně zázemí, šatnu hostů a další tři šatny. V „diváckém podlaží“ je navrženo odpovídající sociální zázemí a kapacita občerstvení.