Mostecký deník zjišťoval názory lidí na záměr města vystěhovat úřad práce na okraj města. Na ulicích a v budovách oslovila redakce při anonymní anketě 26 náhodně vybraných osob. Byli mezi nimi žadatelé o dávky, pracující, senioři, mládež i obchodníci z okolí úřadu. Většina z nich byla pro přestěhování úřadu práce. Zároveň ale připustila, že netuší, kam úřad přestěhovat. Volných budov na okraji města moc není. A pokud jsou, tak se lidem zdají nevhodné nebo malé. Rekonstrukce či stavba nového úřadu by stála hodně peněz.

S přemístěním úřadu přesto souhlasilo 14 oslovených. Mnozí ale dodali, že úřad by musel být na novém místě snadno dostupný.

„Ať úřad dají, kam chtějí, hlavně aby nebyl moc z ruky a jezdila tam MHD, protože tam chodí i starší lidé."

„Klidně si ho můžou přestěhovat, ale na vesnici jim jezdit nebudu."

Některé lidi napadlo umístit úřad do modrobílých budov pod hřbitovem, do téměř prázdného Centra volného času v ulici Rybalka, do opuštěné školky v ulici Zahradní nebo do ulice Pionýrů, do bývalé pobočky magistrátu. „Sem určitě ne!" vyděsila se jedna z místních seniorek. I dva její sousedé dali důrazně najevo, že si v ulici Pionýrů žadatele o dávky nepřejí.

Stěhování úřadu by naopak uvítali někteří živnostníci a prodavači v centru Mostu.

„Tady je to ostuda. V centru mají být obchůdky a služby, ne takové úřady."

„My klidně podepíšeme petici, aby tu úřad práce nebyl. Nemáme kde parkovat, protože místa nám zabírají ti, co si jezdí pro dávky, a v létě nám vadí hluk."

Se stěhováním nesouhlasilo 11 lidí. Argumentovali tím, že by nic neřešilo, že by jen přesunulo problémy jinam, že centrum je dobře přístupné pro každého včetně matek s kočárky a seniorů, že si lidé už zvykli, že by nastal chaos a lidé by bloudili, že jim koncentrace žadatelů o dávky v centru nevadí a že lepší než stěhování je najmout víc úředníků a rozšířit úřední dny na úterý a čtvrtek, čímž by se urychlilo vyřizování a nehromadilo by se tolik lidí. „Nejlepší by bylo, kdyby se vše vrátilo na magistrát, kde problémy nebyly," shodlo se nezávisle na sobě několik lidí. Padl i návrh, aby vznikly pobočky úřadu, jedna například v Chánově. Zazněl i protiargument, že lidé by stejně chodili na centrálu. Zajímavý je i názor, že Most je malé město a jeho okraj splývá s centrem, takže není co kam stěhovat. Jednomu oslovenému by to bylo jedno.

Mostecký deník zjistil, že záměr přestěhovat úřad práce podporuje městská rada, která schválila usnesení, aby se začalo jednat se státem. Tomu budova úřadu práce patří. Více najdete zde.