V polovině července začne u děkanského kostela sochařské sympozium. Veřejnost bude moci pozorovat při práci tři sochaře, Roberta Vlasáka, Martina Zeta a Alexandra Peroutku. Jména zveřejnila radnice, která akci pořádá.

Komise vybírala z osmi přihlášených umělců. Sochaři začnou pracovat ve volně přístupném areálu kostela v pondělí 18. července, díla mají být hotova do soboty 30. července. Sochy budou z hořického pískovce, tématem je Harmonie prostoru harmonie života jako protipól uspěchané doby.

V neděli 31. července naváže na sympozium festiválek Folkový Most. U kostela od 13 do 22 hodin zahrají například kapely Zdarr, Devítka a Zrní.

V areálu vodní nádrže Matylda musíte v sobotu 23. července počítat s omezením. Bude tam triatlonový závod Krušnoman cross. Návštěvníci uvidí závod mužů, žen i dětí, které budou mít nejkratší trať, například děti od 12 do 15 let uplavou 300 metrů, na kole ujedou 7 kilometrů a uběhnou 3 kilometry.

Ve stejný den od 16 hodin se bude konat Jakubská pouť u kostela v Bedřichově Světci. V kostele, který je významnou památkou, bude od 15 hodin přednáška o jeho historii a záchraně.

V sobotu 6. srpna bude v mosteckém areálu Benedikt hudební festival Rozmarné Léto. Lidem přijedou zahrát a zazpívat například Xindl X a Slza. Ceny vstupenek na místě jsou pro dospělou osobu nad 15 let 349 korun, rodinné vstupenky jsou (2 dospělé osoby + 1 dítě do 15 let) za 749 korun nebo (2 dospělé osoby + 2 děti do 15 let) za 799 korun. Děti do tří let věku neplatí, děti od 3 do 15 let platí 99 korun. Vozíčkáři s jednou osobou jako doprovodem mají vstup zdarma.

Už pět stovek lidí se přihlásilo na zážitkový běh Night Run, který bude v Mostě v sobotu 13. srpna. Poběží 10 km a 5 km, start bude na 1. náměstí a trať povede do parku Šibeník a zpět do centra.

Stovky seniorů z Mostu a okolí budou mít velký sraz ve středu 24. srpna, kdy se na hipodromu od 9.30 hodin uskuteční 18. ročník Letního setkání seniorů. Letošní akce je pořádána v country stylu. Pořadatelem je Městská správa sociálních služeb v Mostě.

V pátek 2. září začnou na autodromu v Mostě největší závody, třídenní soutěž tahačů Czech Truck Prix. Mostem opět projede spanilá jízda tahačů, která bude nově také v Drážďanech (středa 31. srpna) a v Praze (čtvrtek 1. září). Autodrom tím chce přilákat do Mostu více fanoušků motoristického sportu.

Vrcholem léta bude tradiční celodenní Mostecká slavnost. Proběhne v sobotu 10. září u děkanského kostela a začne průvodem po třídě Budovatelů. Kromě lunaparku, trhu a soutěží se mohou návštěvníci těšit na hudební program například s kapelami Děda Mládek Illegal Band, No name a Tři sestry.