Lidé z Mostecka mají šanci podělit se s ostatními o recepty svých babiček, prababiček, ale i svých vlastních. „Recepty sbíráme lidové. Takové, které si doma vaříte, naučili jste se je od svých rodičů či prarodičů, třeba si je sami vylepšili," přibližuje ředitelka MAS Sdružení Západní Krušnohoří Hana Dufková. Recepty by měly nejlépe být složeny z místních surovin a produktů.

Kuchařka bude obsáhlá a zároveň různorodá, recepty shromažďují sdružení na území všech tří partnerských MAS. „V současné době nyní máme přibližně sedmdesát receptů," říká Hana Dufková a dodává, že sama přispěla do kuchařky návodem na přípravu několika svých oblíbených pokrmů. Lidové recepty v knižní podobě vyjdou pouze v českém jazyce a to do konce srpna letošního roku.

Knihu s recepty nebude možné zakoupit v klasickém knihkupectví, ale každý, kdo poskytne alespoň jeden recept, který bude odpovídat zaměření kuchařky, získá po vydání kuchařky zdarma jeden výtisk.

Pokud chcete, aby se vaše rodinné stříbro kulinářského umění objevilo v kuchařce českoněmeckého příhraničí, zasílejte své recepty na emailovou adresu info@maskask.cz.