Lékař původem z Litoměřic vystřídal na postu šéfa představenstva Adama Vojtěch, který se v minulých dnech vrátil do křesla ministra zdravotnictví. Štěrbu, jenž je členem představenstva od listopadu 2020, zvolili do funkce jeho členové v pátek 11. června.

„Opakovaně zaznělo, že cílem vedení Krajské zdravotní je, aby se z jejích nemocnic stala léčebně preventivní zařízení, která snesou minimálně srovnání s evropským standardem a obstojí v něm nebo jej dokonce převýší. A přesně tohle je i cílem mým. Máme před sebou celou řadu úkolů, jako je například zdárné proočkování obyvatel Ústeckého kraje proti nemoci covid-19 nebo již naplánované investiční projekty. Pokračujeme také v řešení personálních otázek. Právě špičkový personál je klíčový pro poskytování té nevyšší možné dostupné zdravotní péče,“ řekl nový předseda představenstva Krajské zdravotní.

Adam Vojtěch, který se vrátil na ministerstvo, vedl představenstvo od března letošního roku. Předtím byl od listopadu 2020 předsedou představenstva Jindřich Zetek. Ten ale ve funkci skončil právě v březnu po neshodách s vedením kraje.