Lyžařskou sezónu již například letos ukončili na Meziboří. „Nejezdíme již týden, od té doby, co se oteplilo,“ říká Tomáš Hering z Baníku Meziboří, podle kterého letošní zimní sezóna patřila k těm slabším. „ Začali jsme pozdě a brzy jsme skončili, sotva jsme pokryli náklady,“ dodal Tomáš Hering.

Vleky již nejezdí také v Českém Jiřetíně. Tam ale stále doufají, že pokud ještě začne sněžit, vleky zprovozní o víkendu. „Zájemci by měli sledovat naše webové stránky, ze kterých se dozvědí, zda vleky ještě spustíme, nebo ne. Vše záleží na počasí,“ řekl včera provozovatel Miloslav Štýbr. Stejně jako na Meziboří byla i v Českém Jiřetíně letos návštěvnost lyžařů a snowboardistů nižší.

„Určitě k nám zavítaly stovky lidí, ale celkově byla návštěvnost slabší než v předchozí sezóně, podle mého názoru je to dáno finanční situací, lidé se snaží šetřit,“ doplnil Štýbr.

Příznivci zimního sportování na Mostecku stále ještě mohou využít ski areálu na Klínech. V provozu je vlek poma. Tamní provozovatel předpokládá, že by se podle předpovědi počasí mohlo lyžovat ještě týden. Letošní sezónu tam pravděpodobně ukončí v sobotu 17. března Velkým zimním karnevalem, který se koná každoročně. „Sezóna letos bude kratší, vleky jsme spustili 22. prosince, takže se lyžuje necelé tři měsíce,“ řekl Mosteckému deníku provozovatel střediska Klíny Josef Dlouhý. Právě tam chystají na příští zimu novinky.

Na Klínech již na jaře začnou s výstavbou nové čtyřsedačkové lanovky. V příští sezóně také budou na lyžaře a snowboardisty čekat nové turnikety, automatické zasněžování nebo rozšířené parkoviště. Do příští sezóny má být také dostavěna nová sportovní hala.