Společnost Krajská zdravotní (KZ) novinku oficiálně představila v úterý 3. května. "Kázetka usnadňuje práci s eRecepty a rezervací léků v Nemocničních lékárnách KZ, informuje o novinkách ze společnosti a jejích nemocnic či pomůže s navigací," informovali zástupci KZ.

Aplikace Kázetka je určena pro širokou veřejnost. Uživatel se v ní navíc dozví o otevírací době nemocničních lékáren, s kterými ho může přímo propojit. 

Aplikaci lze zdarma stáhnout na Google Play pro systém Android nebo v App Store pro systém iOS.

„Hlavním smyslem nové aplikace je propagace společnosti v zařízeních, která mají lidé napříč generacemi denně v ruce. Chtěli jsme pacienty v celém kraji informovat o novinkách v našich lékárnách a ambulancích. Kázetka je již volně ke stažení, ale rádi bychom řekli, že se jedná o pilotní modul, nikoli o finální podobu. V budoucnu bychom s pacienty přes naši mobilní aplikaci rádi komunikovali ještě více, pomáhali jim například s objednáváním k lékaři, připomínali termíny vyšetření či je navigovali na jednotlivá oddělení,“ nastínil budoucnost mobilní aplikace generální ředitel Krajské zdravotní Petr Malý.

Společnost ujišťuje, že uživatelé se nemusejí obávat o své soukromí. „Samotná aplikace je nainstalovaná v mobilním telefonu, z osobních údajů zpracováváme jen nezbytné minimum dat, veškerá komunikace je šifrovaná," uvedl Jan Pejchal, náměstek pro řízení informačních systémů KZ.

Ilustrační foto
Lidé se bojí nedostatku a drahých energií. Zásobují se dřevem, cena letí vzhůru

V horní části Kázetky uživatelé najdou aktuální informace z Krajské zdravotní a jejích nemocnic, například provozní dobu očkovacích center či UA pointů pro běžence z Ukrajiny. Nechybí ani zvýhodněné nabídky Nemocničních lékáren KZ a detailní informace o těchto místech - přesná adresa, aktuální otvírací doba, kontakty a možnost přímého spuštění navigace k lékárně.

„Aplikace nabízí možnost si u nás snadno zarezervovat recept. Se zákazníkem aktivně komunikujeme a jsme schopni mu poskytnout kompletní servis, například zajištění náhrady daného léku, je-li to třeba. Do naší lékárny tak pacient přijde až pro hotový přípravek a nemusí sem chodit dvakrát,“ pochvaluje si Olga Mučicová, náměstkyně pro řízení lékárenské péče KZ.