Hnutí ANO přistupuje podle krajského manažera Jakuba Komárka ke kampani na Mostecku tak, jako to bylo ve všech okresech na podzim. "Budeme mít billboardy, letáky, facebookovou kampaň, klasickou printovou kampaň, tedy nějaké noviny. A samozřejmě budeme mít i kontaktní kampaň," řekl Komárek. Za hnutí ANO se o post senátora uchází ředitel 8. základní školy Most Roman Ziegler.

Kampaň zahájila i TOP 09, která nominovala stavbaře Zbyňka Vodáka. Ve velkém cílí na sociální sítě. "Na facebooku Zbyňka Vodáka najdou už nyní voliči první otázky, které se zábavnou formou a pomocí obrázků zabývají konkrétními kroky ke zlepšení života v Ústeckém kraji," řekla regionální manažerka Radka Ostřížová. Vodáka přijede ve čtvrtek na debatu do Litvínova podpořit i předseda strany Miroslav Kalousek.

Velmi střídmou bude mít kampaň Dernerová, která mandát na Mostecku obhajuje. "Mám ve městě billboardy, nějaké natištěné letáky, a to je v podstatě všechno. Ani v minulých volbách před šesti lety jsem neměla příliš peněz, většinu věcí jsem si platila sama," řekla Dernerová.

O opakování voleb rozhodl Nejvyšší správní soud (NSS) poté, co říjnové volby označil za neplatné. V podzimních volbách drtivě zvítězila současná senátorka Dernerová. NSS rozhodl vyhovět třem stížnostem a rozhodl o opakování voleb. Část Severočechů.cz nepovažovala Dernerovou za řádnou kandidátku hnutí. Mostecký magistrát podle soudu chyboval, když nereagoval na odvolání kandidatury Dernerové, o které těsně před volbami jménem hnutí požádala jeho místopředsedkyně a volební zmocněnkyně Hana Jeníčková. Dernerová se kvůli sporům rozhodla kandidovat pod hlavičkou Spojení demokraté - nezávislí kandidáti.

Dernerová v podzimních volbách drtivě porazila kandidáta ČSSD Jiřího Šlégra. I ten se bude o hlasy voličů ucházet znovu. Za stranu Zdravého rozumu bude na Mostecku kandidovat aktivista za práva otců Jiří Fiala. Komunisté znovu vyšlou do boje Josefa Néteka, ODS Libuši Hrdinovou, STAN lékaře Jiřího Biolka a Řád národa Jiřího Siebera.

Prezident Miloš Zeman vyhlásil termín opakovaných voleb na pátek 27. a sobotu 28. ledna 2017. Druhé kolo by se případně konalo o týden později.