Žáci a studenti si dnes mohli naposledy přispat. Končí jim volno, zítra začne škola. Mládež má jen pár týdnů na zlepšení prospěchu v prvním pololetí. Jednodenní pololetní prázdniny budou už v pátek 30. ledna.

Jarní prázdniny v okrese Most včetně Litvínovska začnou 9. února a skončí 15. února. Ve stejném termínu budou mít volno děti z okresů Chomutov, Ústí nad Labem, Mladá Boleslav, Příbram, Tábor, Prachatice, Strakonice, Jičín, Rychnov nad Kněžnou, Olomouc, Šumperk, Opava a Jeseník.

Velikonoční prázdniny připadnou na čtvrtek 2. dubna a pátek 3. dubna. Hlavní školní prázdniny budou trvat od středy 1. července do pondělí 31. srpna. Nový školní rok 2015/2016 začne v úterý 1. září.  

Zápis v Mostě

Zápis dětí do první tříd městských základních škol bude v Mostě v pondělí 19. ledna od 12 do 18 hodin a v úterý 20. ledna od 8 do 16 hodin. Osoba, která přijde s dítětem k zápisu, musí předložit doklad o bydlišti a věku dítěte. Zápis pro školní rok 2015/2016 proběhne na všech jedenácti základních školách zřízených městem Most.

Termín pro zápis dětí do mateřských škol radnice ještě nevyhlásila. Obvykle se koná na jaře, letos to bylo 8. a 9. dubna.