Práce v MŠ Sluníčko již začaly. Vloni MŠ prošla kompletní vnitřní opravou, kterou ze svého rozpočtu hradilo město Litvínov. Dotaci na nutné zateplení se však podařilo získat až letos, takže MŠ nemohla být předána do užívání a zůstala rok uzavřená. Děti a jejich učitelky využívaly prostor školní družiny. Podobný režim teď čeká i děti ze sousední MŠ Paraplíčko, jejíž rekonstrukce právě začíná. Práce na zateplení by měly být hotové na konci srpna. Bezprostředně poté bude následovat kolaudace, pak začnou pracovníci škol se stěhováním tak, aby mohli děti v novém přivítat již na začátku školního roku.

Kapacita obou MŠ je celkem 225 dětí. Zateplení a výměna oken v obou budovách jsou částečně hrazeny z evropských dotací z operačního programu na úspory energií a celkově vyjdou na 10 milionů.

Děti, které do školky chodí i o prázdninách, najdou azyl ve školní družině. Její rekonstrukce v hodnotě tří milionů je naplánována na podzim. „Dostali jsme příslib dotace také na další budovu, takže na podzim budeme pokračovat v rekonstrukci družiny, kde také dojde k zateplení, výměně oken a opravě střechy," sdělila vedoucí odboru investic a regionálního rozvoje Hana Nováková.

Během prázdnin dojde také k výměně oken ve dvou patrech budovy základní školy, konkrétně v pavilonu pro 2. stupeň. Tato akce vyjde na zhruba 1,5 milionu.