1. Kde letos a jak strávíte vánoční svátky?

2. Můžete jmenovat dárek, který vás nejvíce potěšil?

3. Co by vás pod stromečkem potěšilo letos?

4. Jaké tradiční zvyky na Vánoce dodržujete?

Martin Maxa, jedna z hvězd připravovaného muzikálu Naháči, se kvůli unikátnímu projektu změnil k nepoznání.Martin Maxa, zpěvák

1. Tak jako každý rok prožiji vánoční svátky se svou rodinou v Litvínově.

2. Ano, jeden dárek, který jsem nalezl pod stromečkem asi v šesté třídě, se ukázal jako dárek zcela fatálního charakteru, a přestože jsem to tenkrát nemohl nikterak předvídat, provází mě v jistém smyslu až do dneška. Byla to kytara, kterou mi pod stromeček nadělila má maminka. Kytara, ze které dnes vyorávám noty během svých koncertů, už pochopitelně není tou původní, nicméně nahlédnu-li na tento dárek jako na symbol, je zcela zřejmé, že v každém ohledu předznamenal můj osud.

3. Nedávno jsem překročil padesátku, a tak jsem ve svých přáních už poněkud skromnější. Stačí mi vědomí, že jsem obklopen lidmi, které mám rád, živím se prací, která je zároveň mým koníčkem i vášní a sužují mě pouze neduhy odpovídající mému stáří. A tyhle věci pod stromečkem beztak nelze najít. A koneckonců vánoční svátky a s nimi spojené rozbalování dárků patří především našim dětem. Znovu si tedy budu užívat jejich rozzářených očí, až budou nedočkavě dolovat své dárky z útrob zářivě zabalených krabic a balíčků a věřte mi, nepotřebuji víc.

4. Není toho mnoho. V oblasti tradic pokulhávám. Obecně lze říci, že si vlastně vystačím s výše zmíněným. Jedinou tradicí, kterou vždy dodržuji, je to, že u štědrovečerního stolu nikdy nesmí chybět kromě mých dětí a partnerky také má maminka, kterou mám nesmírně rád. Není to sice tradice v tom pravém vánočním smyslu, pro mě je však důležitější než všechny tradice světa.

Vladimír Hron.Vláďa Hron, bavič a zpěvák

1. Tradičně doma, první a druhý svátek pak bude patřit návštěvám. Už se těším na vánoční muziku, kterou sbírám a mám dobrou stovku alb s vánoční tématikou.

2. Jestli mě chcete potěšit, tak určitě tou vánoční muzikou. Rodina i přátelé vědí, čím mě potěšit.

3. Asi další hudební videoklip, chtěl bych jich teď několik natočit k novému cédéčku Naděje, které vyšlo v listopadu.

4. Kromě zpěvu koled rozkrajujeme jablíčko, lijeme olovo, pokoušíme se nejíst, abychom viděli zlaté prasátko… to jsme ale zatím nikdy nevydrželi :-)

Poslanec Milan ŠťovíčekMilan Šťovíček, starosta Litvínova a poslanec

1. Neumím si představit, že bych vánoční svátky prožil jinak, než v kruhu své rodiny v domě, který jsem zdědil po rodičích.

2. Vloni jsem pod stromečkem našel kolo a to mi udělalo opravdu velikou radost. I když mám během roku málo času, na kole si odpočinu. 

3. Především dostatek času na své nejbližší a také na přátele a známé. Každoročně se u nás scházejí příbuzní z celé rodiny, takže na Štědrý večer je nás i osmnáct.

4. Neobejdeme se bez vánočního kapra. Pokud je dostatečný mráz, vyrábíme na zahradu ledové lampy. Chodíme také pro betlémské světlo a děti se vždy moc těší na postavení domácího betlému. Společně samozřejmě zdobíme vánoční stromky a celoroční krmení lesních zvířat obohatíme o nějaké pochoutky navíc.

Primátor Mostu Vlastimil Vozka ve své kanceláři.Vlastimil Vozka, primátor Mostu

1. Jako každý rok zde v Mostě se svými blízkými.

2. Mne potěší každý dárek. Vánoce jsou rodinné svátky, a tak je to nejlepší, když si pro sebe najdeme čas a strávíme svátky společně.

3. Krásná by byla ladovská zima se sněhem všude jinde než na chodnících a komunikacích ve městě. Takže když přání, tak pořádné.

4. Téměř všechny. Na Vánoce musí být kapr, trocha cukroví, přátelská setkání na Štědrý den a rodinný oběd na 1. svátek vánoční. Nechybí krájení jablíček, lití olova.