„Podařilo se nám touto investicí splnit v předstihu nařízení inspektora evropské motocyklové federace FIM Europe," vysvětlil sportovní ředitel společnosti Michal Marek.

V úseku dlouhém 630 metrů, což odpovídá 7 500 metrům čtverečním plochy, dělníci vyměnili nevyhovující asfalt a vybudovali funkční odvodnění, aby dešťová voda rychleji odtékala z dráhy. „Povrch byl už velmi hrbolatý, někde jsme museli dokonce nahradit původní asfalt z roku 1983. Na dráze bylo také mnoho asfaltových záplat. Každá z nich byla jinak drsná, což mělo vliv na dosažené výkony jezdců, ale také na jejich bezpečnost," upozornil Michal Marek.

Očekává, že investice přinese i posun v kvalitě sportovních výkonů. „Předpokládám, že po stavebních úpravách se okruh zrychlí. Mohli bychom se proto dočkat nových traťových rekordů, a to v kategorii motocyklů a kamionů. U aut se to nejspíš nepovede. Rekord totiž drží vůz DTM, jemuž mohou konkurovat jen velké formule," upřesnil sportovní ředitel.

Nejbližší akcí, kdy si zájemci z řad široké veřejnosti budou moci užívat při volných jízdách závodní okruh bez omezení na plný plyn, bude v neděli 3. dubna The Most AUTOSHOW #3. Den otevřených dveří v areálu autodromu začíná v 9 hodin končí v 17 hodin. Vstupné a parkovné bude zdarma.

„Návštěvníci se mohou těšit vedle volných jízd s vlastním vozem také na taxijízdy v závodních speciálech, upravený vůz si mohou i pronajmout. Pro zpestření programu jsme připravili závod Louda Cup, přihlásit se může každý se svým autem. Jak už název napovídá, nepůjde v něm o rychlost, ale spíše o zručnost a šikovnost. V následném Taxi Cupu si pak změří síly profesionální jezdci. VIP hostem první dubnové neděle bude Aleš Loprais se svým dakarovým speciálem," upřesnila eventová manažerka společnosti Autodrom Most Veronika Raková.

Nezbytná obnova části asfaltového povrchu dráhy a výměna obrubníků je součástí investic, které v následujících deseti letech společnost plánuje. Vyžádají si podle jejího generálního ředitele Jiřího Voloveckého mezi 100 až 150 miliony korun.