Lanovka, vlek K1, lyžařská škola i půjčovna jsou v provozu v Klínech na Mostecku. Areál nabízí denně i večerní lyžování. "Od soboty je v provozu i snowpark na Pařezovce. Na sjezdovkách leží 40 - 70 cm sněhu a podmínky pro lyžování jsou stále výborné. Silnice je sjízdná a všechna parkoviště jsou prohrnutá," informovali provozovatelé areálu.

Každý den jsou v provozu lanovka, vlek K1 Poma, lyžařská škola i půjčovna a servis lyží. Provozní doba je od 9 do 16 hodin a od 17 do 20 hodin. O víkendu je v provozu i vlek K2.

Běžecké okruhy čítají celkem desítky kilometrů.

Skibus a vlak

Do hor se lze dostat i skibusem a vláčkem. Motoráček jezdí o víkendy, prázdniny a svátky.

České dráhy vypraví speciální vlak na Moldavu. Tzv. žralok pojede z Ústí přes Teplice, Osek a Dubí dnes a zítra a pak znovu 27. a 28. února, tedy v době jarních prázdnin v okrese Ústí nad Labem.

„Spoje zajistí moderní motorové jednotky RegioShark. Z hlavního nádraží v Ústí nad Labem vyjíždí vlak vždy v 8:24, zpět z Moldavy v 15:57. Na Moldavě bude podobně jako v loňském roce pro tuto příležitost otevřen vestibul nádraží," uvedla mluvčí drah Radka Pistoriusová.

Skibus na trase Litvínov - Osek - Dlouhá Louka a zpět jezdí při dobrých sněhových podmínkách každý víkend. Odjezd z autobusového nádraží v Litvínově je v 9.30 hodin, o pět minut později zastaví autobus u Citadely, v 9.50 v Oseku na náměstí a v 10.10 je na parkovišti na Dlouhé Louce. Odjezd z Dlouhé Louky je v 15 hodin a zastavuje se na stejných zastávkách. Jízdenka je obousměrná a stojí 30 Kč z Litvínova a 20 Kč z Oseka. Děti do 10 let neplatí. Rekreační dopravu finančně podporují města Litvínov a Osek a zajišťují ji Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova a Destinační agentura Krušné hory.

Další areály

„V provozu jsme denně od 8:00. Prodloužené odpolední lyžování je v pátek. Ostatní dny jedou vleky do 16:00. Ve středu a v sobotu je večerní lyžování," řekl vedoucí SC Bouřňák Pavel Tetřev. „V pátek bude uzavřen slalomový svah sever č.1 (Slalomák). Omezení se dotkne i parkoviště v Mikulově, lyžaři budou moci zaparkovat na Novém Městě. Jako kompenzaci jsme na pátek připravili 10 % slevy na všechny typu skipasu."

Na sobotu a neděli pustí vleky i na Komáří vížce. Parkování je asi 100 metrů od lyžařského střediska a je zdarma. Lyžovat na Komárce se velmi pravděpodobně bude i o teplických jarních prázdninách (13. 2 17. 2.).

„V průběhu týdne připadlo 20 cm prašanu, tedy sněhová pokrývka na sjezdovkách je okolo 70 cm. Vleky pojedou opět v sobotu a v neděli od 09:00 16:00. Dnes o pololetní prázdniny vleky nepojedou," řekla za Ski Komáří vížku Pavlína Lukáčová.

Mimo provoz zůstává kvůli chybějícím revizím vlek na kopci v Oseku.

Na své si přijdou i běžkaři. Připraveny by měly být všechny hlavní trasy: Dlouhá Louka, Nové Město, Cínovec, Fojtovice ale i Moldava.

Více než šest kilometrů upravených sjezdových tratí nabízí areál v Zadní Telnici na Ústecku. V provozu jsou všechny vleky i lanovka. Na sjezdovkách leží 60 až 80 centimetrů sněhu.

Až 90 centimetrů sněhu nabízejí lyžařům svahy ve středisku Alšovka na Chomutovsku. I to je kompletně v provozu, středisko navíc upravuje snowpark. Rovněž tady jsou přichystané běžecké trasy. "S novým sněhem je projetý již celý okruh pro bruslení mezi Duhou a Měděncem a stopovačem upravíme všechny stopy," doplňují provozovatelé. Pro nejmenší je v Alšovce připraven stometrový svah na bobování.

Ideální podmínky jsou také v Horním Podluží na Děčínsku, kde je v provozu 2,5 kilometru tratí. V Českém Jiřetíně se také lyžuje denně, celé středisko je v provozu o víkendech.

Dostatek sněhu je také v malých areálech. Lyžuje se v Malečově nebo v Tisé na Ústecku. Připravené svahy budou i na Komáří Vížce na Teplicku. "O pololetních prázdninách bude lyžařský areál mimo provoz. V provozu budeme opět o víkendu," informují provozovatelé.