Všechny zápasy se nesly v přátelském duchu, spojovala je totiž dobrá věc - finanční dar z vybraných příspěvků od sponzorů, hráčů i široké veřejnosti. Celkem se podařilo vybrat přes 57 tisíc, rovným dílem si je rozdělily rodiny sedmileté Kačenky a desetiletého Jakuba.

Kačenka trpí dětskou mozkovou obrnou a má postiženy obě dolní končetiny. Výtěžek z akce pomůže uhradit rehabilitační pobyt. “Je velká naděje, že by Kačenka mohla chodit bez potíží, ale k tomu jsou zapotřebí speciální dlahy, které stojí zhruba sto tisíc, a pak rehabilitační pobyt v lázních Klimkovice,” uvedla Kateřinina maminka Jana Zíková.

Jakubovi byla diagnostikována dětská mozková obrna ve formě spastické kadruparéze – poškození všech končetin, epileptické záchvaty a problémy s příjmem potravy. Jakub je zcela odkázaný na celodenní péči svých nejbližších. Nedokáže se otočit na bříško, nesedí, neleze, nemluví.

Vodáci zahájili sezónu odemknutím řeky Bíliny
FOTO, VIDEO: Vodáci na Teplicku zahájili sezonu odemčením řeky Bíliny

“Kubík je ležáček, manipulace s ním je tedy čím dál náročnější. Z vybrané částky bychom mu chtěli pořídit otočnou zdravotní autosedačku,” sdělila Jakubova maminka Hana Vykysalá. Jakubovi se na hokeji moc líbilo, má rád, když je kolem něj rachot, když jsou tam lidé a něco se děje. Přestože se někdy rány puku o mantinel lekl, většinu času se prosmál.

Charitativní hokejový turnaj Bobování pro… se letos uskutečnil již počtvrté. Stalo se tradicí, že se při něm sejdou i rodiny dětí, kterým se pomáhalo v minulosti. Letos svou přítomností potěšila Adélka, která trpí Larsenovým syndromem, laicky řečeno mnohočetnou deformací kloubů. Té hokejisté a jejich fanoušci loni přispěli více než čtyřiatřiceti tisíci.

Kačence i Kubíkovi mohou lidé přispívat do 21. dubna na účet číslo 2601402186/2010.

Pavlína Nevrlá