V závodě za necelých 260 milionů korun vzniknou nová pracovní místa. „Rámcová kapacita areálu bude pravděpodobně okolo padesáti zaměstnanců,“ sdělil Deníku Radek Polák, mluvčí společnosti Trigema, která závod postaví.

Továrna, která bude zpracovávat polystyren, zabere plochu okolo 17 tisíc metrů čtverečních a zahrne výrobní halu s laboratořemi, sídlo společnosti, kanceláře, vrátnici a ostatní vybavení. Součástí komplexu bude vyhlídková plošina na celý areál, která vnikne na střeše administrativní budovy. Nyní probíhají terénní úpravy a příprava zázemí pro samotnou stavbu, která má začít na jaře. Při výstavbě se využijí i výrobky společnosti Fibran.

Dokončení celé stavby se očekává na jaře příštího roku. Stěhování výrobní linky se ale podle Poláka plánuje už na léto letošního roku.

Bydlení. Ilustrační foto.
Nájmy za covidu: Na Mostecku je dráž než u Loun. Mnohde ale zaplatíte víc

Závod bude stát v sousedství areálů dalších významných značek. V průmyslové zóně má továrnu například svíčkárna Yankee Candle, americký výrobce filtrů a filtračních vložek Advanced Filtration Systems či producent hliníkových hlav do automobilových motorů Nemak.

Fibran paří k předním dodavatelům stavebně-izolačních materiálů. Zaměřuje se na tepelnou izolaci, zvukovou izolaci a požární ochranu pro stavebnictví, průmysl a námořní aplikace. Firma působí, kromě domovského Řecka a České republiky, například v Německu, Španělsku, Francii a další evropských státech.

Generální projektantem, architektem a autorem stavby mosteckého závodu je společnost Loxia. Stavebním dodavatelem je Trigema, která postavila například areál teplárny Žatec.