„Hlavní pořadatel jsem já s mým operačním důstojníkem. Máme stará vozidla a jezdíme s nimi všude možně, ale tady v Litvínově se nikdy žádná taková akce nekonala. Tak jsme ji zkusili uspořádat," řekl Tomáš Urban, litvínovský strážník. Právě městská policie převzala záštitu nad nultým ročníkem.

Na náměstí se od rána sjížděly historické automobily i motocykly. K vidění byly například staré škodovky, velorexy, vojenské vozy nebo auta veřejné bezpečnosti. Asi nejluxusnějším kouskem byl Rolls-Royce z roku 1973. „Zahlédl jsem inzerát na internetu, tak jsem si udělal radost a koupil ho. Mám ho od srpna," uvedl majitel obdivované káry Luboš Kolačev z Trmic. Do jeho miláčka s volantem se hrnuli i muži v uniformách policie z minulého režimu. „Je to možný? Esenbák sedí v kapitalistickým autě," smál se Kolačev.

Přijeli milovníci veteránů z celé České republiky. Jejich počet pořadatele ohromil. „Jsem z toho hodně překvapený, nadšený," uvedl Tomáš Urban. Na náměstí se objevil i čerstvý extraligový šampion Jakub Petružálek, jenž si přišel prohlédnout vozy a motocykly a rozdat podpisy.