Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy 22letého muže z Mostu. Ten měl v letošním roce na různých místech města Mostu obstarat a poté prodat v několika případech nejméně 25 gramů omamné látky marihuany. Obviněný je stíhán na svobodě a hrozí mu až pětiletý trest odnětí svobody.

Stejný trest může postihnout i dalšího dealera, 23letého muže z Mostu, který byl obviněn ze stejného přečinu. I on po dobu několika měsíců na přelomu roku 2015 i letos měl opatřit a poté i prodat v několika případech nejméně 28 gramů marihuany. Vyšetřovatel obviněného Mostečana stíhá na svobodě.

Další případy

Během pár minut mu vykradli auto
Neznámý lapka se činil u nákladové rampy jednoho litvínovského supermarketu. Využil toho, že řidič na chvíli opustil vozidlo a šel se zbožím, vnikl do kabiny nákladního vozu a uvnitř odcizil navigaci, mobilní telefon, peněženku s hotovostí, platební kartou a osobními doklady. Poškozený vyčíslil škodu na částku osm tisíc korun a krádež oznámil litvínovským policistům.

Cyklista přišel o kolo
Krádež vloupáním odhalil majitel sklepní kóje v jednom panelovém domě na mosteckém sídlišti Výsluní. Neznámý pachatel tam vnikl do sklepních prostor a za použití násilí se vloupal do jedné kóje, ze které si vybral pánské horské jízdní kolo černé barvy. Poškozený občan krádež ohlásil mosteckým policistům a škodu odhadl na částku 4 000 korun.

Z bundy jí vypadly čokolády, v kabelce měla rybičky, kávu a krém
Na mostecké policii skončila 26letá žena z Plzně. Ta o víkendu přišla nakupovat, za zboží ale nehodlala platit. V jednom mosteckém supermarketu si do své kabelky a pod bundu ukryla čokolády, kávy, rybičky, krém a další věci, vše v celkové hodnotě téměř 700 korun. Za pokladnou byla zadržena a předána policii. Nekradla poprvé, už v září a říjnu ji policie řešila kvůli krádežím v obchodech a už v minulosti byla za majetkový delikt odsouzena. Policisté jí sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení.

DOPRAVA

Nehod na Mostecku přibylo
Mostecká policie zaznamenala nárůst nehodovosti. Zatímco loni policie od ledna do září šetřila 771 nehod, v letošním roce jich bylo 834. Jedna osoba při nich zemřela, pět osob utrpělo těžká zranění a 146 lidí vyvázlo s lehkým zraněním. Hmotné škody dosáhly částky 31 milionů, což představuje nárůst o 3 mil. Kč. U 25 osob byl zjištěn alkohol. Nejčastější příčinou dopravních střetů byl nesprávný způsob jízdy (494), nedání přednosti v jízdě (114) a nepřiměřená rychlost jízdy (102). V obci došlo k 630 dopravním kolizím, mimo obec řidiči havarovali v 204 případech. Nejvíce řidiči bourali v pátek (159), klid na silnicích byl relativně o víkendu v neděli (80).

Zdroj: Ludmila Světláková, Policie ČR Most, 18. října