Dodatečné stavební práce na odstranění chyb vyjdou město na více než 800 tisíc korun. Zároveň se tak odkládá otevření centra, které mělo mladým Mostečanům sloužit už letos v říjnu. Teď se otevře nejspíš začátkem roku 2013. Novinářům to řekla náměstkyně primátora Hana Jeníčková.

Rozpory mezi výkazem výměr, projektovou dokumentací a skutečností vypluly na povrch, až když byly stavební práce již v plném proudu.

„Projektant například nejspíš zapomněl, že budova slouží jako zimní stadion a ve skladu pod tribunou může být vlhko a zima," popsala jednu ze závad Hana Jeníčková. Město se nakonec rozhodlo, že nízkoprahové centrum úzký prostor bude i přesto využívat. Jen se zateplí, aby vlhkost nepronikala dál.

Projektovou dokumentaci pro vytvoření centra mládeži od 15 let do 26 let vypracovala pro město společnost Arch Con, radnice po ní bude náklady za vícepráce způsobené chybami vymáhat. Za společnost Arch Con vystupuje architekt a zároveň bývalý městský zastupitel Luboš Polanský. Jeho vyjádření k chybné dokumentaci se Deníku včera nepodařilo získat.

Rozpočtové opatření na převod peněz pro další stavební práce musí projednat zastupitelstvo, radní doporučují převod schválit.