Dívky, které loni postoupily ze severočeského castingu soutěže Česká Miss (na snímku nahoře) měly důvod k úsměvu. Vůbec největší pak Veronika Kašáková, která studovala v Mostě a která postoupila až do finále. „Díky České Miss se ze mě stala dáma a ujasnila jsem si priority," říká dnes v rozhovoru pro Deník. 

Důvod k úsměvu mohou mít i další mladé ženy. Příští týden totiž probíhá casting pro dívky ze severních Čech, a to konkrétně 26. listopadu od 13 hodin v obchodním centru Fórum v Ústí nad Labem. Přijít však můžete i jinam, seznam castingů najdete na www.ceskamiss.cz. Jak takový casting probíhá? Podívejte se na videa v galerii!

 

„Holky, buďte jen samy sebou. To je ten nejlepší make-up"

HOLKA Z DĚCÁKU. Veronika Kašáková strávila dětství v Dětském domově ve Vysoké Peci. Letos napsala také autobiografickou knížku s názvem Zpověď holky z děcáku.Veronika Kašáková se narodila před pětadvaceti lety v Praze, ale celé své dětství prožila ve Vysoké Peci u Chomutova. Vzhledem k tomu, že velmi ráda pracuje s dětmi, vystudovala předškolní a mimoškolní pedagogiku na střední škole v Mostě. Jejím velkým koníčkem je četba, ráda také zajde do divadla nebo kina a svůj volný čas nejraději tráví s přáteli. Ráda tančí a zpívá, uklízí, spí a vaří. Miluje Vánoce, narozeniny, besídky a smích.

Na konci listopadu proběhne vlna castingů soutěže Česká Miss pro rok 2015, vzpomenete si ještě, jak probíhal ten Váš?
Samozřejmě, na to se zapomenout nedá. Patří to k mému nejmilejšímu období v životě. Tenkrát jsem to skoro nikomu neřekla, protože několikrát jsem na castingu byla a nikdy to nevyšlo a nebylo příjemné to všem pak vysvětlovat. Bylo to mé tajemství a věděla jsem, že vzhledem k mému věku je to má poslední šance. Také jsem věděla, že bych si vyčítala, kdybych do toho naposledy nešla. Tak jsem se rozhodla ještě to naposledy zkusit a ono to vyšlo. Plakala jsem štěstím, to si pamatuji.

Kdy a jak Vás napadlo se do soutěže přihlásit?
Ve skutečnosti mě přihlásila má nejlepší kamarádka Pájinka. Jediná, která o mém úmyslu věděla. Tvrdila, že jsem desátá, jubilejní, božská Miss tak nějak tehdy zněla upoutávka na castingy, a tak vyplnila přihlášku.

Měla jste představu, do čeho jdete? A jak se vaše představy lišily od skutečného průběhu?
Brala jsem to velmi profesionálně a to, co jsem čekala, se vyplnilo. Byla jsem překvapená, jak se vše odehrávalo v přátelském a milém duchu. Nemám absolutně žádnou negativní vzpomínku-naopak. Kdybych nebyla stará, jdu do toho znova…

Připravovala jste se na casting nějak? Co byste doporučila dívkám, aby si připravily, pokud chtějí uspět?
Na svůj první casting jsem se tolik nepřipravovala, řekla jsem si jen, děj se vůle boží. Na ten druhý už ano, cvičila jsem volnou disciplínu, proběhly nějaké kosmetické přípravy a hlavně jsem se snažila naučit se nebýt nervózní. Chtěla jsem být hlavně sama sebou, což je ve finále ten nejhezčí „make-up". Holky není důvod na sobě cokoli měnit, prodejte to, co je ve vás, to je to nejhezčí!

Na co z castingu nejraději vzpomínáte?
Na druhém castingu velmi ráda vzpomínám na obrovskou podporu, kterou jsem kolem sebe vnímala a měla. Zásadním okamžikem pro mě byl moment, kdy mi jedna slečna zavazovala šaty a já podvědomě tušila, že kdyby to vyšlo, ona bude má spřízněná duše. Nakonec to tak bylo. Postoupily jsme obě a obě jsme to vnímaly stejně. Jako nejkrásnější zážitek ze semifinále mám ale rozhovor s porotou. Byl to velmi osobní rozhovor a velmi citlivý, já tenkrát, aniž bych ještě věděla, že postupuji, jsem si řekla, teď jsem vyhrála! Protože jsem byla pyšná na to, co říkám, jak to říkám, a zpětná vazba od porotců pro mě byla odměna. V tu chvíli už jsem pro sebe díky nim byla královnou.

Vy jste probojovala až mezi finalistky, jak Vám soutěž změnila život?
Kompletně. Díky České Miss se ze mě stala dáma, dospěla jsem a urovnala si své priority. Došla jsem k tomu, že ačkoli se může zdát, že jsem neuspěla, já ve svém životě vyhrála. Poznala jsem velké množství lidí, kterých si neskutečně vážím. Tito lidé mi pomáhají plnit si další sny a cíle. Dnes jsem dívka, co díky České Miss ví, jakou má cenu. A za to soutěži děkuji.

Šla byste do toho znovu?
Ano, tedy pokud bych byla mladší. Vnímám samu sebe trošku už soutěžemi unavená, ale to proto, že jsem jich prošla několik a Česká Miss je pro mě rozhodně tou nejlepší. Já už mám odškrtnuto, ale dívám se na jiné dívky, které mají stejné ambice, radím jim a vždycky upřímně říkám: „První odmítnutí je výzva k tomu být příště lepší, druhé je důvod být trpělivý, ale nepřestávat věřit." Každé bych přála, aby zažila to, co jsem díky finále v Miss mohla zažít já.

Finalistky České Miss 2014.Co byl pro Vás nejsilnější zážitek?
Když nebudu rozebírat vše, se dělo v soukromém životě a jak to mí blízcí nesli, tak nejsilnější zážitek bylo soustředění na Mauriciu; nikdy jsem nebyla na takovém exotickém místě, ani tak daleko od domova. Byla jsem velmi vděčná a plně si to uvědomovala. Nikdy na to místo nezapomenu.

Čím byste motivovala dívky, které ještě nejsou rozhodnuté, aby se castingu účastnily?
Myslím, že se budu opakovat, takže jak už jsem říkala. Nikdy není pozdě na to začít a já jsem toho jasným důkazem. Česká Miss není jen o krásných děvčatech, ale o poznání, co ten svět přináší, o kolektivní práci, o přátelství, o lásce, o motivaci, o dřině, o péči, o trpělivosti, o zkušenostech, o lidech a především o vás samotných. To je k nezaplacení. Jen blázen by to nezkusil.

Bohužel nemůžou vyhrát všechny přihlášené, ale přesto myslíte, že dívkám může přinést něco i samotná účast na castingu?
Myslím si, že ano, už jen zjistit, jak to chodí, je zkušenost, která jim může pomoci lépe se připravit na příští casting. Sledovat kolegyně, které jsou potencionálními soupeřkami, učit se od nich a motivovat se navzájem. Důležité je vzít si z toho jen to dobré a hlavně to všechno vidět.

Budete sledovat soutěž? Jaká by měla být Česká Miss 2015?
No o tom žádná. Doufám, že budu někde na blízku. Česká Miss 2015 by měla mít dobré srdce a to je hlavní. Krásné jsme všechny!